forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 00:29:40

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  PIECZEŃ WIEPRZOWA Z WINEM.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: PIECZEŃ WIEPRZOWA Z WINEM.  (Przeczytany 3202 razy)
MORGANO
Go


Email
PIECZEŃ WIEPRZOWA Z WINEM.
« : 2006-12-05, 07:26:28 »

PIECZEŃ WIEPRZOWA Z WINEM.Składniki.
1200 g schabu
150g czerwonego wina
100 g masła
2 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Mięso skropić winem i pozostawić na około 1 godzinę. Osączyć. Natrzeć solą pieprzem, po siekanym czosnkiem i tymiankiem. Ułożyć na blasze, posypać wiórkami masła, piec w temperaturze 200°C ok. 2 godzin. Po godzinie podlać szklanką gorącej wody, piec dalej polewając wytwarzającym się sosem. 15-20 minut przed końcem pieczenia zwiększyć temperaturę piekarnika do 250°C. Podawać z ziemniakami. /Patrz kartofelki meksykańskie/.

Ogółem 1450g B-T-W  201,1 – 248,1 – 1,2 / 3040 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  13,9 – 17,1 – 0,1 / 210 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 20,8 – 25,7 -  0,1 / 310 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 1,2 : 0,0
B+T /150 g = 46,5 g

Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.028 sekund z 19 zapytaniami.