forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-26, 12:04:38

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669764 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  CZERWONA KAPUSTA Z RODZYNKAMI.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: CZERWONA KAPUSTA Z RODZYNKAMI.  (Przeczytany 3480 razy)
MORGANO
Gość


Email
CZERWONA KAPUSTA Z RODZYNKAMI.
« : 2006-12-09, 01:20:23 »

CZERWONA KAPUSTA Z RODZYNKAMI.

Składniki.

600 g czerwona kapusta / główka /
50 g sok pomarańczowy /wyciśnięty z 1 pomarańczy/
100 g czerwone wino wytrawnego
100 g rodzynek
50 g smalec
mielony cynamon i imbir

SposĂłb przygotowania.
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, poszatkować usuwając głąb. Zalać ją w rondlu winem i sokiem z pomarańczy. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 15 minut, dodać smalec i często mieszać. Pod koniec włożyć sparzone rodzynki. Przyprawić do smaku imbirem i cynamonem.

Ogółem 900 g B-T-W 11,0 – 51,2 – 110,5  /950 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 1,2 – 5,7 – 12,3 /100 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W  1,8 – 8,5 – 18,4  /160 kalorii /
Stosunek B-T-W 1 : 4,6 : 10,0
B+T/150g -10,4g

Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 19 zapytaniami.