forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-23, 00:31:34

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669713 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  FILET Z DORSZA PO MAZURSKU.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: FILET Z DORSZA PO MAZURSKU.  (Przeczytany 3167 razy)
MORGANO
Gość


Email
FILET Z DORSZA PO MAZURSKU.
« : 2006-12-10, 01:20:55 »

FILET Z DORSZA PO MAZURSKU.

Składniki.
750 g filetĂłw z dorsza
 500 g włoszczyzny krojona w paski
150 g śmietany
50 g mąki
100 g masła
100g cebuli
50 g starte go sera żółtego
sok z cytryny, sĂłl, pieprz do smaku.

SposĂłb przygotowania.
Filety umyć, skropić sokiem z cytryny i posolić. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w piastry i udusić w rondlu, dodając masło i szklankę wody. Filety obtoczyć w mące i usmażyć. Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, włożyć filety łyżkę mąki rozmieszaną ze śmietana. Przyprawić do smaku, posypać startym serem i zapiekać w piekarniku przez 20 minut. Gdy na powierzchni utworzy się rumiana skórka wyjąć potrawę i posypać zieleniną

Ogółem 0000g B-T-W  158,4 – 142,6 – 88,7 /2270 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 9,3 – 8,4 – 5,2 / 130 kalorii /
250 gram porcja 1 osobowa B-T-W  23,3 – 21,0 – 13,0 / 330 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 0,9 : 0,6
B+T/250g – 44,3g


Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.029 sekund z 19 zapytaniami.