MORGANO
Go
|
KOTLETY Z KARKÓWKI.
Składniki. 400 g karkówki /4 kotlety / 150 g czerwona papryka 100 g cebuli 60 g keczupu /4 łyżki/ 50 g oleju /4 łyżki/ łyżeczka soku z cytryny, po łyżce siekanej natki szczypiorku, papryczka chili, sól, pieprz, cukier
Sposób przygotowania. Przygotować marynatę: paprykę i papryczki chilli umyć, osuszyć, oczyścić z nasion, pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Keczup, olej, sok z cytryny wymieszać. Dodać papryczkę chilli, paprykę, cebulę, i szczypiorek. Marynatę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso umyć, osuszyć. Posmarować z obu stron marynatą, wstawić do lodówki na 2 godziny. Kotlety grillować po 8-10 minut z każdej strony.
Ogółem 0000g B-T-W 68,7 – 142,1 - 29,9 /1670 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 9,0 – 18,7 – 3,9 /220 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 13,6 – 28,0 – 5,9 /330 kalorii / Stosunek B-T-W 1: 2,1 : 0,4 B+T/150G – 41,6g
|