forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 18:31:04

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669769 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  SCHAB DUSZONY Z BAKALIAMI.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: SCHAB DUSZONY Z BAKALIAMI.  (Przeczytany 2968 razy)
MORGANO
Go


Email
SCHAB DUSZONY Z BAKALIAMI.
« : 2007-01-26, 04:25:30 »

SCHAB DUSZONY Z BAKALIAMI.

Składniki.
1000 g schabu bez kości
50 g oleju z oliwek
200g słodkie czerwone wino /1 szklanka/
150 g wywaru rosołowego / lub z kostki drobiowej/
 50 g rodzynek
 50 g mielonych migdałów
sól, pieprz, cynamon kilkanaście całych migdałów

Sposób przygotowania.
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Olej rozgrzać w rondlu, włożyć mięso, obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Wlać rosół i słodkie czerwone wino, dodać rodzynki i dwie szczypty cynamonu. Przykryć i dusić na małym ogniu około 1 godziny. Całe migdały wrzucić na 3 minuty do wrzącej wody. Odcedzić na sicie, przelać zimną wodą i zdjąć skórki. Następnie migdały zrumienić na patelni bez tłuszczu. Mięso wyjąć na półmisek. Mielone migdały wsypać do sosu z duszenia, gotować 5 minut. Schab pokroić w piastry. Polać sosem migdałowym i posypać całymi prażonymi migdałami.

Ogółem 1500g B-T-W 179,9 – 174,2 – 47,2  /2480 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 12,0 – 11,6 – 3,1   / 160 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 18,0 – 17,4 – 4,7  / 250 kalorii /
Stosunek B-T-W 1 : 1,0 – 0,3 
B+T/150g -35,4g



Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 19 zapytaniami.