forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 13:05:04

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  PIECZEŃ RZYMSKA.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: PIECZEŃ RZYMSKA.  (Przeczytany 3073 razy)
MORGANO
Go


Email
PIECZEŃ RZYMSKA.
« : 2007-01-06, 00:11:27 »

PIECZEŃ RZYMSKA.

Składniki.
600 g mielonej wieprzowiny
100 g bułka tarta
100 g cebuli,
50 g masła,
50 g jajko
100 g wędzonego boczku
torebka ciemnej błyskawicznej zasmażki, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Cebule posiekać, podsmażyć. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę tartą cebulę i jajko. Wyrobić. Przyprawić solą i pieprzem. Uformować podłużny bochenek, ułożyć w żaroodpornej formie obłożyć piastrami boczku. Piec godzinę w temp. 200 stopni C. Pieczeń przełożyć na półmisek, trzymać w cieple. Do sosu z pieczenia wlać szklankę wody, zagotować. Przelać przez sitko do rondelka. Wymieszać z zasmażką błyskawiczną zagotować. Pieczeń pokroić w piastry, polać

Ogółem 1000g B-T-W 74,7 – 502,9 – 85,3  / 5170 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 7,5 – 50,3 – 8,5  / 520 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 11,2 – 75,4 – 12,8  /770 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 6,7 : 1,1
B+T/150g – 86,6g



Zapisane
evosonic
Go


Email
Odp: PIECZEŃ RZYMSKA.
« Odpowiedz #1 : 2007-01-20, 23:10:28 »

 Very Happy
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.035 sekund z 19 zapytaniami.