Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Apel do D-ra Kwaśniewskiego w sprawie nowej książki (Przeczytany 7268 razy)
|
kristan
Go
|
Chciałem zaapelować do Pana d-ra Kwaśniewskiego o wydanie nowej książki poświęconej tylko i wyłącznie młodym matkom i ich kandydatkom.Ja wiem,że całą wiedzę w tym temacie można uzyskać czytając wszystko co dotyczy żywienia optymalnego i opublikowanego do tej pory. Ale cała rzesza moich klientek/solarium/domaga się "skondensowanej" wiedzy na ten temat wydanej w jednej książce - od A do Z z przepisami włącznie.Myślę jednocześnie , że WYDANIE takie cieszyłoby się wielkim zapotrebowaniem w kraju i nie tylko. A co o tym sądzą inni? Pozdrawiam St.D.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Bardzo dobry pomysł.Popieram. Sama mam dzieci i nie jestem pewna czy robię słusznie.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Wiem, że apel kierowany nie do mnie. Lista Pokarmów Określonych przez dra Kwaśniewskiego z rotowanymi pr. mlecznymi jest taką listą produktów, które kobiety ciężarne, matki karmiące MOGĄ JEŚĆ. Tłuste jest dobre, dla każdego, kto stosuje dietę nisko/średnio węglowodanową. Umiar jest wskazany we wszystkim. Ta Lista dra Kwaśniewskiego kompatybilna jest z listą okreslaną przeze mnie jako Dieta Dobrych Produktów (str.225). Produkty te (za pewnymi wyjatkami; wyjątki są spójne z wiedzą dra Kwaśniewskiego czy alergologów czy moją) są zalecane dla niemowląt 6 mca - roku życia dziecka. "Wyjątki" lepiej tolerowane są przez dzieci po ukończeniu roku życia i przez dorosłych - niemniej jednak NIE POWINNY PODSTAWY POŻYWIENIA ani przed rokiem życia, ani po ukończeniu roku życia. NIE POWINNY STANOWIĆ PODSTAWY POŻYWIENIA produkty określane jako "nadużywane" (str. 227). Choć dzieci i młodzież rosnąca dobrze zachowuje zdrowie na ... śmietanie z szerokim omijaniem zbóż. Podobnie...wiele matek karmiących toleruje śmietanę (na diecie bez zbóż). Warto "robić statystykę" i określać dokładniej NOWE.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|