Autor
|
Wtek: Cukrzyca. Zróbcie coś! (Przeczytany 241819 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Wszyscy którzy poinformowali mnie, że DO im pomogła wrócili do chleba i słodyczy. Był czas, że mnie to dziwiło, teraz jestem przekonany, że są po prostu uzależnieni i tak jak alkoholik prędzej czy później wrócą do nałogu.
Ale byli i tacy przejęci, co to na sm tylko mózgi jedli, albo na gpp - tylko "kolagen", do chwili, aż zaczęło "szkodzić" - co jest zrozumiałe, kolejni tak się "cukru" przestraszali, że 4 krzyże w moczu wychodziły, a jeszcze inni tak się "przebiałczenia" bali, że strach... Jeśli kto sobie z "diety" robi sens życia, no to na resztę ciężko starcza... Fizjologiczna homeostaza sama się pilnuje, jeśli się jej nie przeszkadza albo co gorsza wydziwia na różne dziwne sposoby, których nawet sam Doktor nie był w stanie przewidzieć, że komu się w łepetynie ulęgnie dla przykładu "30g", że o "chorobach normatywnych" nie wspomnę, bo są też i tacy, co bez "badań" nie mogą wyżyć, a jak im wyjdzie 120mg% cukru, albo 300mg% cholesterolu, albo 140/100mmHg -wreszcie czują się szczęśliwie "chorzy" i docenieni przez "medycynę normatywną", bo do końca życia będą mogli "tabletki" łykać...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To ostatnie zdanie kluczowe, w końcu mogą się poczuć przez medycynę zaopiekowani.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Forum wspiera Admin się uśmiechnął, ale tak właśnie jest.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wszyscy którzy poinformowali mnie, że DO im pomogła wrócili do chleba i słodyczy. Był czas, że mnie to dziwiło, teraz jestem przekonany, że są po prostu uzależnieni i tak jak alkoholik prędzej czy później wrócą do nałogu.
Ale byli i tacy przejęci, co to na sm tylko mózgi jedli, albo na gpp - tylko "kolagen", do chwili, aż zaczęło "szkodzić" - co jest zrozumiałe, kolejni tak się "cukru" przestraszali, że 4 krzyże w moczu wychodziły, a jeszcze inni tak się "przebiałczenia" bali, że strach... Jeśli kto sobie z "diety" robi sens życia, no to na resztę ciężko starcza... Fizjologiczna homeostaza sama się pilnuje, jeśli się jej nie przeszkadza albo co gorsza wydziwia na różne dziwne sposoby, których nawet sam Doktor nie był w stanie przewidzieć, że komu się w łepetynie ulęgnie dla przykładu "30g", że o "chorobach normatywnych" nie wspomnę, bo są też i tacy, co bez "badań" nie mogą wyżyć, a jak im wyjdzie 120mg% cukru, albo 300mg% cholesterolu, albo 140/100mmHg -wreszcie czują się szczęśliwie "chorzy" i docenieni przez "medycynę normatywną", bo do końca życia będą mogli "tabletki" łykać... Dokładnie tak...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Leczenie cukrzycy cukrzycą - czyli o Brenzavvy - ponoć ma być refundowany w Polsce "na dziadka" - więc parę słów o tym napiszę wkrótce. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36867399/ - jeden lineczek dla zainteresowanych i https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32083429/ - drugi lineczek jakby kogo zainteresowało. Norma na hemoglobinę A1c (samorzutne połączenie glukozy z hemoglobiną A ponoć pod wpływem zbyt wysokiego stężenia glukozy we krwi) wynosi w US - 7% - ale później się tym zajmę. Teraz tylko dopiszę, że 7% HbA1c występuje przy średnim stężeniu około 130mg% glukozy we krwi, więc pewnie zaraz zmniejszą "normę".
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Cukrzycy będą mieli słodkie życie, farmacja też...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to się okaże, bo jak się wreszcie zbiorą w kupę niskowęglowoanowcy, to może "procedurę medyczną" da się zmienić! Sztuczne obniżanie progu nerkowego w celu wydalania glukozy z moczem - kompletne wariactwo w "majestacie procedury medycznej" Czyli leczą cukrzycę klasycznym objawem cukrzycowym - pogratulować cwaniactwa!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A to się okaże, bo jak się wreszcie zbiorą w kupę niskowęglowoanowcy, to może "procedurę medyczną" da się zmienić! Trza synchronizować zegarki...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tak! Dam sygnał, ale po nowym roku...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tak! Dam sygnał, ale po nowym roku... To wstępnie nakręcam kurant...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Odnowa" planowana jest na Śląsku!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak! Dam sygnał, ale po nowym roku... Ale mnie radość i ciekawość rozpiera...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member