forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-29, 04:39:39

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669820 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  KRUPNIK WIOSENNY.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: KRUPNIK WIOSENNY.  (Przeczytany 3256 razy)
MORGANO
Gość


Email
KRUPNIK WIOSENNY.
« : 2007-04-22, 00:08:59 »

KRUPNIK WIOSENNY.

Składniki.
1500 g wywar rosołowy
100 g drobnej kaszy jęczmiennej
200 g włoszczyzny / może mrożona/
150 g ziemniaki
50 g śmietany 30%
50 g masła,
łyżka drobno posiekanej - rzeżuchy, pęczek naci pietruszki, sól.

SposĂłb przygotowania.
Kaszę, zalać częścią zimnego wywaru dodać połową masła i mieszając od czasu do czasu ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w paski. W osobnym garnku poddusić z dodatkiem masła pokrajaną drobno włoszczyznę, zalać ją pozostałym bulionem, dodać ziemniaki, i ugotować. Gdy kasza zacznie mięknąć, połączyć zawartość obu naczyń, zagotować razem, przyprawić śmietaną, rzeżuchą i posiekaną natką pietruszki.

Ogółem 2050g B-T-W 30,2 – 85,3 – 111,7   / 1340 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 1,5 – 4,2 – 5,4  /60 kalorii /
450 gram porcja 1 osobowa B-T-W  6,6 – 18,7 – 24,5 /290 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 2,8 : 3,7
B+T/450g-25,3g


Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 19 zapytaniami.