Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Euro 2012 (Przeczytany 6207 razy)
|
zbynek
Go
|
cytat: „ Każdy obywatel polski w wieku od 18 do 60 lat w przypadku kobiet i od 18 do 65 roku życia w przypadku mężczyzn zobowiązany jest do przepracowania w ramach przygotowań do organizacji EURO 2012 dwóch dni w każdym roku kalendarzowym począwszy od roku 2008” http://www.rmf.fm/fakty/?id=120864Ps. O co tu chodzi, to prima aprilis czy przedsionek niewolnictwa?
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Nie trzeba dodatkowych ustaw i już istniejące zmuszają nas do określonych zachowań, tak jak byśmy byli niewolnikami. Ciekawe, czy ktoś jest w stanie podać choć jeden przykład?
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Witam Ja w czynie społecznym bardzo chętnie ,nawet więcej niż dwa dni . jakby to tylko mogło uzdrowic naszą chorą rzeczywistość .[pomarzyc można] Daniel ma racje -Jesteśmy ponumerowani ,skorumpowani i sprywatyzowani. opodatkowani do enej potęgi.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Jeżeli lekką ręką się rozdaje się po 100 tys., to znaczy, że te pieniądze łatwo przyszły, Wystarczy, że o 1% poniosą któryś z podatków i już pieniądze są. Kto tam zauważy, że coś podrożało o 1 zł. Ale jak każdy dziennie będzie zmuszony wydać tą kwotę, to w skali kraju mamy już ok.30 milionów. Przemnóżmy to przez 30 dni. Itd.
Co mnie powinno obchodzić Euro 2012 ? Ano tyle czy się odbędzie, ile będą kosztować bilety i czy będzie mnie na to stać? A wygląda na to, że rzeczywiście wynagrodzenie z dwóch dni pracy zostanie mi zabrane i przeznaczone na budowę stadionów. Dlaczego państwo ma to budować? Dlaczego państwo zajmuje się komercyjnymi przedsięwzięciami? Dlatego, że te państwo nadal jest socjalistyczne!!! A wszyscy co się z nim zgadzają, to są zwykli socjaliści.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Daniel a sądzisz ,że tak szybko można wymienić dyski,które juz sa po laaaaaatach indoktrynacji. Po za tym wygodniej jak ,nie myślec- bo za dużo upiorów we łbie sie kiełbi.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Czasami warto trochę pomyśleć, bo można wpaść pod samochód. Człowiek sam sobie może zrobić krzywdę, bo ma o tego wolną wolę. Dlaczego jednak krzywdzi innych?
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Bo ,egzystencja to dżungla i wszyscy wszystkich kiwają aby sie utrzymać na powierzchni.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
W dżungli jest łatwiej, bo tam wbrew pozorom istnieje stabilne prawo silniejszego. Tu natomiast wydaje ci się, że istnieje sprawiedliwe prawo i starasz się je przestrzegać. W konsekwencji wychodzisz na nieudacznika, bo inni mają te prawo w głębokim poważaniu i stosują prawo dżungli. Tacy z poziomu dżungli to zawsze byli, ale nigdy nie zdobywali przewagi nad uczciwymi. Z tego wniosek, że uczciwość jest w defensywie. Czy na zawsze?
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Romantyk z Ciebie Dawid , Masz racje- uczciwość i prawość kojarzy sie z naiwnością i ludżmi jakby nierozgarniętymi. Mnie sie wydaje ,ze w poprzedniej epoce ludzie byli bardziej ambitni i honorowi. Zresztą widać to po starszym pokoleniu ,którzy ciągle daja sie nabierać i dalej wierzą w człowieka . Mówisz ,ze ci z poziomu dżungli nie zdobyli przewagi?? :shock zaskoczyłeś mnie -na mój prosty rozum to własnie osiłki maja sie dobrze dlatego taki rozgardiasz . Czy na zawsze ? Ty masz swoją odpowiedż ,a mnie marzyłoby sie , ale już straciłam nadzieje i wiare -wydaje mi sie ,ze toczymy sie po równi pochyłej.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel_dn
Go
|
Żeby nie stoczyć się, to trzeba trochę wysiłku. Bo na równi pochyłej jak się nic nie robi, to siłą bezwładności właśnie się stacza. Osiłki teraz się mają dobrze, gdy takie słowo jak honor dzisiaj prawie nie istniej. Bo czym jest honor? Przede wszystkim jest dotrzymywaniem umów nawet tych wyrażanych słownie. Jak się rozejrzeć, to ze świeczką szukać ludzi honorowych. Rozwody, kłamstwa, oszustwa, kradzieże - to są wszystko znaki naszych czasów. Ale tam gdzie nie ma Boga, tam jest piekło. Wiara w Boga została zastąpiona w wiarę w demokrację. I nadal większość uważa, że zło jest po stronie Boga, bo nie interweniuje.
Daniel
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Daniel -nie mieszaj do tego boga ,bo tam jest lepiej - gdzie w umysły ludzkie go nie zaszcepiono Być moze ,ze istnieje jakis byt o wiele potężniejszy od człowieka i podziwia z góry swoje dzieło. Dlatego zycie i tak musi sie toczyć bez względu na to czy on jest czy go niema. Ktoś tu juz napisał ,ze gdyby on chciał to dałby sie poznać.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|