forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-26, 06:29:03

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669747 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  SZPARAGI W SZYNCE.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: SZPARAGI W SZYNCE.  (Przeczytany 3138 razy)
MORGANO
Gość


Email
SZPARAGI W SZYNCE.
« : 2007-07-28, 00:06:21 »

SZPARAGI W SZYNCE.

Składniki.
300g Szparagi konserwowe
200g Szynka 6 plasterkĂłw
  60g Białko z 2 jajek
  50g Masło
  50g Migdały
 
przyprawy : sĂłl, pieprz

SposĂłb przygotowania.
Szparagi w sosie własnym należy wyjąć ze słoika i odsączyć.
Do każdego plastra szynki wkładamy po dwa szparagi i zawijamy w rulonik. Ruloniki te należy ułożyć na żaroodpornym półmisku wysmarowanym masłem.
Do dwóch białek z jaj wkładamy rozdrobnione płatki migdałowe a całość ubijamy na sztywno.
Białka układamy dekoracyjnie na rulonikach szynki z szparagami i zapiekamy w gorącym piekarniku.
Uwaga - beza, która się wytworzy na roladach powinna być jasnego koloru.
Plater udekorowany zieleniną jest bardzo wytwornym daniem na różnego rodzaju przyjęcia optymalne.


Ogółem 660g  B-T-W  /55,3/ - /105,5/ - /15,7/ - /1230 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /8,4/ - /16,0/ - /2,4/ - /185 kalorii/
200g porcja 1 osobowa  B-T-W /16,8/ - /32,0/ - /4,8/ - /370 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 1,9  : 0,3
B+T/200g=48,7g

Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 5.182 sekund z 19 zapytaniami.