Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: ŻO w trakcie szkoleń, dłuższych służbowych wyjazdów (Przeczytany 4730 razy)
|
Gorączka
Go
|
Jak to wygląda z ŻO w trakcie szkoleń, dłuższych służbowych wyjazdów?
Mam w perspektywie kilka takich podróży, wiem, że przy niektórych żywienie się na własną rękę będzie utrudnione albo niemożliwe (napięty grafik - wspólne grupowe posiłki –). Jak dotąd nigdy nie byłem zmuszony łamać ŻO, dlatego niepokoje się o możliwe konsekwencje. (w większości będą to szkolenia „weekendowe” od piątku do niedzieli; mnie głównie niepokoi czekający mnie wyjazd trzytygodniowy...)
Jak to wygląda u Was w praktyce?
Na perspektywy związane z wyjazdem się cieszę, ale na samą myśl o zmianie menu...... cóż, czuje spory opór.
|
|
|
|
|
|
|
Tymon
Go
|
Spokojna głowa. Znajdzie się na pewno jakiś sklep spożywczy w okolicy.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Sprawa nie jest beznadziejna ja zawsze wyszukam coś jadalnego, zostawiając w większości niezjedzone węglowodany na talerzu. Jeżeli jestem bardzo głodny to dopiję śmietanka, a jak nie to stracę na wadze 100g 2 dni nie robi żadnego problemu, od biedy można wcale nie jeść ździwienie sąsiada że zjadam tylko żołtka z jajek kwituję że nie lubię białek można dostać co najwyżej komentarz że cholesterol itp. ale rzadko.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Tak, to bardzo łatwe utrzymać ŻO na wyjeździe, szczególnie przy "szwedzkim stole". Zawsze jest wędlina, ser żółty, jajecznica, śmietanka, masło. Więc nic nie brakuje!.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Frytki, boczek, normalne drugie danie w restauracji, zupa do której można dodać wiecej oliwy (smalcu nie podają, albo lecą od razu z chlebem do tego smalcu ), mam takie miejsca w Katowicach gdzie można kupić ...jajecznicę (z 2 jaj - 3 złote), orzechy, sałatki w każdym spożywczym, kiedyś zjadłam Kielecki na ...śniadanie . Patyczkiem do ...lodów .
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Ewo,co to jest Kielecki,czy chodzi o majonez???? znam tylko takie powiedzenie" ale zrobiles nr kielecki"
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Kodar posty Lekarki nalezy czytac metoda indukcji/dedukcji jak Sherlock Holmes.(do sniadania potrzebny byl patyczek do lodow).
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
|