MORGANO
Go
|
ZAPIEKANE MEDALIONY Z INDYKA.
Składniki. 400 g Indyka piersi 200 g Pomidorów 200 g Ser mozzarella 1 opakowanie przyprawy : 2 łyżki oleju, 1/2 pęczka bazylii, sól, pieprz.
[font=Verdana][size=10pt][size=10pt]Sposób przygotowania.[/size][/size][/font] Mięso opłukać, i osuszyć, pokroić na cztery grube piastry. Smażyć na gorącym oleju 5-7 minut, od czasu do czasu odwracając. Pomidory opłukać, oczyścić pokroić na 8 plasterków. Mozzarellę osączyć, również, pokroić na 8 plasterków. Bazylię umyć, osuszyć, połowę listków pokroić w cienkie paski. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posypać pokrojoną bazylią. Na wierzchu położyć plasterki pomidorów i mozzarelli. Zapiekać około 5 minut w temperaturze 250°C. Oprószyć pieprzem. Udekorować resztą bazylii. Można podawać z świeżą bagietką 50 g z masłem ziołowym.
Ogółem 800g B-T-W /123,2/ - /82,6/ - /8,6/ - /1270 kalorii/ 100g produktu B-T-W /15,4/ - /10,3/ - /1,1/ - /160 kalorii/ 150g porcja 1 osobowa B-T-W /23,1/ - /15,5/ - /1,6/ - /240 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 0,7 : 0,1 B+T/150g=38,6g
Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.
|