Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wątek: wegowodany (Przeczytany 14071 razy)
|
kodar
Gość
|
Hana,to ja ci podpowiem, mango poloz do lezakowania,owoc piwinnien byc miekki i zmienic barwe na bardzo intensywna
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Gość
|
Wiekszosc mango trzymam w lodowce a kilka na zewnatrz. Po 3 - 4 dniach sa juz dojrzale i mozna jesc. Mango zrywane sa zielone tak jak banany a nawet i pomidory. W innym przypadku dojechalyby do Europy skisniete. Z reguly kupuje dojrzale ale tym razem mam prosto z farmy i to wieksza ilosc. Czesc z nich byla dojrzala ale wiekszosc zielona. Inaczej musialbym wywalic to po kilku dniach. Co do ich wagi to w sklepach nie ma tak duzych okazow. Te duze ida na sok. Farmerzy napewno podsypuja nawozy ale ja wychodowalem ostatnio kalafiory o wadze do 2 kg sztuka, biale bardzo ladne i tylko na kurzym, krowim i indyczym nawozie. Miam tez czosnek co glowka wazy okolo 0.5 kg. Wiele rzeczy w AU jest naj, naj wiec i ja chce miec cos naj. Sernik tez mialem o wadze 6 kg i byl bardzo dobry. Szkoda tylko ze zdjecia nie zrobilem, kamera zepsula sie. Ale czosnek i kalafiory sfotografowalem wiec jak juz prztransferuje na jakis website to napisze. Teraz mam troche pracy bo mielismy duze opady deszczu i czesc ogrodzenia zostala zniszczona przez wezbrana rzeke, ktora plynie przez moja farme. Woda opada i sukcesywnie naprawiam ploty aby moje btdlo rogate nie poszlo sobie w sina dal. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Szkoda tylko ze zdjecia nie zrobilem, kamera zepsula sie. Ale czosnek i kalafiory sfotografowalem wiec jak juz prztransferuje na jakis website to napisze. Teraz mam troche pracy bo mielismy duze opady deszczu i czesc ogrodzenia zostala zniszczona przez wezbrana rzeke, ktora plynie przez moja farme. Woda opada i sukcesywnie naprawiam ploty aby moje btdlo rogate nie poszlo sobie w sina dal. pozdrawiam Czekam z niecierpliwoscia na zdjecia twoich okazow i nie tylko, pamietam rowniez wielkie kalafiory,kapuste, buraki i sloneczniki, u nas do nawozu kurzego dochodzil nawoz konski i krowi. Zycze szybkiego uporania sie ze zniszczeniami i poskromnienia niesfornej rzeki
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|