Diogenes z Synopy
Gość
|
Resort wybraĹ gorszÄ
szczepionkÄ i poczuĹ siÄ w jakiĹ sposĂłb zwolniony z obietnicy zĹoĹźonej na poczÄ
tku roku resort zaoszczÄdzi w ten sposĂłb 50 mln ze 160 mln zĹ, ktĂłre miaĹ przeznaczyÄ na wĹÄ
czenie szczepionki do kalendarza szczepieĹ Â mogli za 500 tysiakĂłw kupiÄ placebo w ampuĹkach, a reszta na masĹo dla dzieci! http://www.rp.pl/Zdrowie/311219964-Szczepionka-przeciw-pneumokokom-moglaby-byc-lepsza.htmlWybĂłr ministerstwa jest sprzeczny nie tylko z rekomendacjami Pediatrycznego ZespoĹu EkspertĂłw ds. Programu SzczepieĹ Ochronnych, ale takĹźe zaleceniami Ĺwiatowej Organizacji Zdrowia (World Health Organization – WHO), rekomendujÄ
cej szczepionkÄ nie byĹo droĹźszej? takiej za 500 mln?  Â
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Gość
|
T
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
WaĹźne, Ĺźe nie majÄ
 tych dwoinek. Zaszczepiony = zdrowy.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Gość
|
Doktor mĂłwi, że złe proporcje i złe żarcie.
A tu sie nie moge calkiem zgodzic... W uproszeniu, na tej wierzchniej warstwie - owszem, tako rzecze J.K., ale im glebiej sie wchodzi w mysl Doktora (szczegolnie, gdy osoba W. Sedlaka i jego refleksja nt. bioelektromagnetycznej natury zycia jest znana), tym jasniejsze staje sie, ze proporcja w GSO pozywienia jest tylko czynnikiem posrednim... Czyli konkluzja pozostaje taka sama. PraprzyczynÄ
jest niewłaĹciwe odżywianie. Ano, mozna tak powiedziec. Naszlo mnie na "filozofowanie", bo ogolnie smuci i zlosci mnie to, ze tak niewielu ludzi widzi cos wiecej poza wylozona przez Doktora "Dieta Optymalna" w wyniku jego badan. Wielu nawet nie widzi tej pracy stojacej za owa dieta, i wielu nie slyszalo o "diecie japonskiej" wylozonej przez J.K rowniez na bazie tych badan. W skutek czego J.K. jest dla wielu po prostu autorem kolejnej diety wsrod wielu innych... Tymczasem "dieta optymalna" bazuje na wiedzy scislej... PS Od "scislej" bez ogonkow blisko do "skislej"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A dieta opracowana i zalecana przez nauki medyczne na czym jest oparta? Na lobby korporacji spoĹźywczych i farmaceutycznych...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
A dieta opracowana i zalecana przez nauki medyczne na czym jest oparta? Na lobby korporacji spoĹźywczych i farmaceutycznych... ĹciĹle oparta.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Gość
|
MoĹźe upaĹÄ MoĹźna siÄ upaĹÄ.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ma, fachowe wyjÄcie ĹźÄ
dĹa nie powoduje odczynu.
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
|
Nie do koĹca to prawda gdyĹź osa fachowo wyciÄ
ga ĹźÄ
dĹo a i tak tracÄ przytomnoĹÄ
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jakby co to ja siÄ na tym nie znam.
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
|
DziÄki za szybkÄ
i bardzo konkretnÄ
odpowiedz
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A co mam udawaÄ "fachowca" we wszystkim i od wszystkiego, skoro tak nie jest. W zasadzie, to ja juĹź nie jestem fachowcem z niczego, ale mnie to wcale nie martwi. Szybko mogÄ siÄ douczyÄ, jeĹli byĹaby taka potrzeba, ale na szczÄĹcie nie ma!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Spoko, dziÄki powszechnej nieznajomoĹci podrÄcznikĂłw medycznych przez "naukowcĂłw" - "dalsze badania sÄ
konieczne".
|
|
|
|
|
|
|
|