Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Kolorowa bransoletka (Przeczytany 6503 razy)
|
bea561
Go
|
Witam! Jestem po raz pierwszy na tym forum, choć optymalną staram się być już od kilku lat , ( z różnymi efektami, ale o tym napiszę może kiedy indziej). Natomiast wpadł mi ostatnio pewien pomysł i ciekawa jestem opinii innych optymalnych. Otóż proponuję, aby optymalni nosili kolorową bransoletkę - znak rozpoznawalny właśnie dla optymalnych, tak jak się nosi białe czy różowe. Nie wszystkie kolory są jeszcze "zajęte" (patrz: www.altair-3d.com/infocolor.htm ). Wiem z doświadczenia, że jak się spotkaja dwóch optymalnych to zawsze mają sobie dużo do powiedzenia. Albo inny przykład - przychodzi optymalny pacjent do lekarza a lekarz też optymalny ( poznają się po branzoletkach ) i wtedy jest zupełnie inna rozmowa. Takich sytuacji można by mnożyć. Ciekawa jestem Waszych opinii.
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Krwisty kolorek najlepiej, bo my drapieżniki som! Ale niechciałbym żeby ŻO była przez społeczeństwo traktowana jako "jeszcze jedna ideologia". Idea ŻO jest tak oryginalna, że nie trzeba jej stroić jak choinkę, a optymalnych poznaje się po uśmiechu na twarzy, o takim --->
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Poza tym, nie chodzę do lekarzy
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Go
|
Niektórzy lekarze nosiliby po kilka róznokolorowych bransoletek Jak ktoś jest optymalny, to i dość szybko to poznajemy. To oczywiście kwestia indywidualna, ale nie afiszujemy się z wieloma rzeczami
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Oznaczenie, że ktoś należy do takiej czy innej organizacji. Oznaczenie, że ten jada żółtka czy tamten osobnik boczek. To rozróżnianie. Rozróżnianie skutkuje czasem dzieleniem na gorszych, lepszych. Powszechny jest brak szacunku... Nietolerancja inności. Znam chlebojadów od których mogłabym się uczyć po wielokroć.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Oznaczenie, że ktoś należy do takiej czy innej organizacji. Oznaczenie, że ten jada żółtka czy tamten osobnik boczek. To rozróżnianie. Rozróżnianie skutkuje czasem dzieleniem na gorszych, lepszych. Powszechny jest brak szacunku... Nietolerancja inności. Znam chlebojadów od których mogłabym się uczyć po wielokroć. A już myślałam ,że ten niemądry sposób przeszedł . Naszczęście post lekarki chyba otrzeźwił coniektórych
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Na szczęście! Chcemy wolności, a jednocześnie sami próbujemy się szufladkować i ograniczać.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Czy ta kolorowa bransoletka miała być czymś w rodzaju swastyki noszonej przez nazistów?
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Miałaby określać przynależność i byc rozpoznawalnym. To moze być swastyka, gwiazda Dawida, rózowa wstązeczka Amazonek, zielona walczacych o Dolinę Rospudy, kropka pod okiem gitowca, serce WOŚP, kolczyk w uchu, zgodne z tracycją noszenie obrączki itd itd W niektórych przypadkach moze to byc rodzaj agitacji.
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
Czy ta kolorowa bransoletka miała być czymś w rodzaju swastyki noszonej przez nazistów?
Bardziej ..."czapką czarodziejów" z Harrego Pottera
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Bardziej ..."czapką czarodziejów" z Harrego Pottera Bea,Twoja radosc i optymizm sa zarazliwe, a wspominalas,ze z dieta cos nie wychodzi,czyzby inne zrodlo energii???
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
Z ŻO bywają kłopoty jeśli jest się "obżartuchem", zwłaszcza po świętach lub innych uroczystościach rodzinnych. To jest właśnie mój największy problem i jedyna przyczyna odstępstw od ŻO. A źródeł energii można zaleźć wiele. Fakt ŻO jest jednym z nich. Innym jest np. spełnianie marzeń swoich i bliskich. Moja rodzina jest obecnie na etapie nauki gry na instrumentach - młodszy syn gra na akordeonie i uczy się grać na gitarze, mój przyjaciel uczy się grać na saksofonie a ja na akordeonie. Marzymy, aby za rok wspólnie zagrać kolędy.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Z ŻO bywają kłopoty jeśli jest się "obżartuchem", zwłaszcza po świętach lub innych uroczystościach rodzinnych. To jest właśnie mój największy problem i jedyna przyczyna odstępstw od ŻO. A źródeł energii można zaleźć wiele. Fakt ŻO jest jednym z nich. Innym jest np. spełnianie marzeń swoich i bliskich. Moja rodzina jest obecnie na etapie nauki gry na instrumentach - młodszy syn gra na akordeonie i uczy się grać na gitarze, mój przyjaciel uczy się grać na saksofonie a ja na akordeonie. Marzymy, aby za rok wspólnie zagrać kolędy. Spelnianie marzen,to jest to,z czego nasza psychika czerpie nieustajace korzysci.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|