Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
mr_smok
Go
|
u mnnie juz ponad miesiac siedza na gniazdach.pierwszego dnia staly wyprosowane jakby chcialy pokazac wszystkim w okolicy -wrocilismy.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
To z nami nie jest tak źle skoro bociany chcą mieszkać w 'naszym towarzystwie'.
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
A wiecie, że jeśli na wiosnę jako pierwszego zobaczymy bociana chodzącego po łące - rok będzie dobry, jeśli zaś stojącego w gnieździe to będzie kiepsko? W moich okolicach jest taki przesąd
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Wiesz co na temat przesądów i poglądów mówi JK?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Mowi czy pisze? Halina co tam bociany, bardziej liczy sie to jak sie czujemy! Jesli mozesz napisac co u Ciebie?(pytam powaznie) Przez 3 ostatnie miesiace czulem sie tak, jak gdyby moj organizm wlaczyl "hamulec" Czy Ty rowniez masz analogiczne "odczucia" czy moze zgola odmienne?
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
Wiem , Halinko, wiem Wszystko zależy jak do tych przesądów podchodzimy. Czy traktujemy je poważnie czy też z przymróżeniem oka.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A co wróży lecąca dzika gęś?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
A co wróży lecąca dzika gęś?
Edyta cos sie chyba smutnego stalo u Ciebie? Jesli nie, to sie bede bardzo cieszyl. Napisz czy wszystko jest OK?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Wszystko oki . Ale jeszcze jedno się wydarzyło w moim prostym życiu; widziałam jak gołąb siadał na drugiego gołębia.Myślisz,że to też coś może oznaczać?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Wszystko oki . Ale jeszcze jedno się wydarzyło w moim prostym życiu; widziałam jak gołąb siadał na drugiego gołębia.Myślisz,że to też coś może oznaczać?
Edyta,to sie wydarzylo i wydarza nie tylko w twoim zyciu....
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Widziałam również jak taki mały piesek chciał "wskoczyć" na wielkie psisko i ....za każdym podejściem porażka .
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Widziałam również jak taki mały piesek chciał "wskoczyć" na wielkie psisko i ....za każdym podejściem porażka .
Przypomnial mi sie polski film "Zmory" Wojciecha Marczewskiego, wg. adaptacji powieści Emila Zegadłowicza. Film co prawda z 1979 roku i "klimacik" lewicowy ale na prawde swietny!!! ... i ten poczatek jak z twojego postu. Edyta jestes "artystka"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
"Dziękuję" Tej wiosny widziałam już kilka "gatunków stworzeń" ,których ogarnęły "wiosenne amory" Takie...fajne, ciekawe "załączniki przyrody"
|
|
|
|
|
|
|
wielki krzy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
O jaki rozmiar tu znowu chodzi?Najpierw wzrost tera rozmiar...
|
|
|
|
|
|
|
|