Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: seksowni panowie potrzebuja.....selenu (Przeczytany 16997 razy)
|
kodar
Go
|
SELEN-wystepuje w : owocach morza, miesie, zoltkach, kurczakach, jak rowniez w : cebuli,czosnku,brokulach i innych kapustnych,pomidorach,selerze,ogorkach,grzybach.Zawartosc selenu w pokarmach jest uzalezniona od stezenia selenu w glebie.
|
|
|
|
|
|
|
Ruler
Go
|
seksowni panowie potrzebuja.....selenu
Dlaczego?
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna77
Go
|
Kodar zapomniała dodać, że zapotrzebowanie na selen u mężczyzn aktywnych seksualnie jest większe, ponieważ selen podobnie jak cynk koncentruje się w jądrach i wydalany jest wraz ze spermą.Dużo tego mikroelementu jest też w nerkach wieprzowych,wołowych i cielęcych oraz w wątrobie i sercu.Sporo jest go w jajach, a w żółtkach towarzyszy mu witamina E.
|
|
|
|
|
|
|
mateoosh12
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
Czy to znaczy, że kobiety przyjmujące od góry i od dołu często wydalaną spermę narażone są na zatrucie selenem i cynkiem skoro ich mężczyznom może grozić niedobór tych pierwiastków...
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
oj,ty,ty zartownisiu
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Go
|
Czy to znaczy, że kobiety przyjmujące od góry i od dołu często wydalaną spermę narażone są na zatrucie selenem i cynkiem skoro ich mężczyznom może grozić niedobór tych pierwiastków... Taka iloscia selenu ne zatruja sie napewno ale napewno unikna choroby nowotworowej.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czy to znaczy, że kobiety przyjmujące od góry i od dołu często wydalaną spermę narażone są na zatrucie selenem i cynkiem skoro ich mężczyznom może grozić niedobór tych pierwiastków... Właśnie, nie ma to jak zajmować się jednym elementem i przypisywać mu bógwieco Izolacja nie sprawdziła się nawet w kulturystyce Jak ci naukowcy, co karmili szczury śmietanką UHT i się dziwowali, że zwierzęta wyłysiały Ten ma ulubioną miedź, ten kwas oleinowy, a jeszcze inny witaminy rozpuszczalne w wodzie... Zamiast izolować, trzeba integrować, bo inaczej drzewa przesłaniają las i czarna d...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja już też nie chcę słuchać o pojedynczych minerałach - ile czego powinniśmy w dziennej dawce przyswajać i sprawdzać skład każdego produktu i liczyć ile ja dzisiaj zjadłam, krzemu, chloru, fosforu, magnezu, wapnia, miedzi, manganu, potasu, cynku i Bóg wie (no może jeszcze Admin ) czego jeszcze. Człowiek by już nie miał czasu nawet na ...pisanie na Forum... W żółtkach, i w ogóle w Żywieniu Optymalnym, jest wszystko w odpowiednich proporcjach. Organizm pobiera sobie tyle co potrzebuje, a resztę wydala. Jak się jednego minerału dorzuci, to może mieć to wpływ na gorszą przyswajalność innego składnika...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja już też nie chcę słuchać o pojedynczych minerałach - ile czego powinniśmy w dziennej dawce przyswajać i sprawdzać skład każdego produktu i liczyć ile ja dzisiaj zjadłam, krzemu, chloru, fosforu, magnezu, wapnia, miedzi, manganu, potasu, cynku i Bóg wie (no może jeszcze Admin ) czego jeszcze. Człowiek by już nie miał czasu nawet na ...pisanie na Forum... W żółtkach, i w ogóle w Żywieniu Optymalnym, jest wszystko w odpowiednich proporcjach. Organizm pobiera sobie tyle co potrzebuje, a resztę wydala. Jak się jednego minerału dorzuci, to może mieć to wpływ na gorszą przyswajalność innego składnika... A teraz zrobię sobie kawę, aby nadmiar magnezu spłukać, bo ponoć, jak się ma dużo magnezu, to się przyciąga ludzi, którzy mają dużo żelaza...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|