Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Lubicie pomidory? (Przeczytany 17784 razy)
|
Teresa Stachurska
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Gość
|
LubiÄ, modo Adampio i modo sok pomidorowy (gotowiec) i Bloody Mary teĹź niczego sobie.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Okres pomidorowy w pelni wiec jemy pomidory zamiast kartofli, ladniej komponuja sie na talerzu/kolorystycznie, cebula + czosnek + pomidor + sloninka + Xzoltek gotowanych + sol i pieprz do smaku =======sezonowa op. obiado-kolacja , na sniadanie tez smaczne.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
ZrobiÄ zapas przecieru pomidorowego, a zimÄ
bÄdÄ na jego bazie eksperymentowaÄ z daniami kulinarnymi. Nie muszÄ informowaÄ, Ĺźe onĹźe przecier jest z pomidorĂłw wyĹÄ
cznie, a gotowy np sok pomidorowy w sklepach tak dokĹadnie - nie wiadomo co oprĂłcz pomidorĂłw zawiera?
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Gość
|
po co wogole kupowac pomidory ? zwlaszcza te z uprawy hydroponicznej ?
wolisz keczup czy moze przecier pomidorowy ? nic nie WOLE pomidory dla mnie nie istnieja , tak jak wiele innych niepotrzebnych produktow
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Gość
|
zycie moze byc ciezkie i pelne poswiecen nie mam czasu bo robie pomidory .... powodzenia , robcie pomidory , jakies tam przetwory , tracie zycie i energie na produkowanie smieci
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
wolisz keczup czy moze przecier pomidorowy ?  nic nie WOLE pomidory dla mnie nie istnieja , tak jak wiele innych niepotrzebnych produktow eeeeeeee,tam,to kolega nie wie co traci.Taka np.papryka w dwoch kolorach koniecznie czerwona i zolta,pokrojona w kostke,(bez obierania skorki) duszona z cebula na sloninie,z dodatkiem koperku,albo pietruszki.To dopiero pycha. Jutro  jako dodatek warzywny bedzie u mnie  cukinia z pomidorami,cebula i pietruszka.Wszystkie skladniki drobno pokrojone i duszone na sloninie.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Gość
|
Jak dla mnie to przecier pomidorowy jest 100 razy lepszy od majonezu z niewiadomego NKTowego, erukowego oleju, ale jeĹli chodzi o ĹwieĹźe warzywo to jednak nad pomidora przedkĹadam cebulÄ uduszonÄ
w smalcu z odrobinÄ
pieprzu.
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Gość
|
Ja tez lubie pomidory i przez wiekszosc roku jadam swoje, bo wlasne najlepiej smakuja. Nadmiar przerabiam na sos i keczup. Mam dwuletnie przeciery i wciaz sa dobre. Nie kupuje w sklepie z uwagi na modny obecnie napis na etykiecie "produkt zrobiony z krajowych i importowanych produktow. Nie pisze tylko z jakiego kraju importowany ale z reguly to z Chin a tam wciaz uzywaja DDT i innej chemi. Np czosnek to trudno kupic inny niz chinski, dlatego drugi rok z kolei uprawiam swoj a rosnie pieknie. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Gość
|
wolisz keczup czy moze przecier pomidorowy ?  nic nie WOLE pomidory dla mnie nie istnieja , tak jak wiele innych niepotrzebnych produktow eeeeeeee,tam,to kolega nie wie co traci.Taka np.papryka w dwoch kolorach koniecznie czerwona i zolta,pokrojona w kostke,(bez obierania skorki) duszona z cebula na sloninie,z dodatkiem koperku,albo pietruszki.To dopiero pycha. Jutro  jako dodatek warzywny bedzie u mnie  cukinia z pomidorami,cebula i pietruszka.Wszystkie skladniki drobno pokrojone i duszone na sloninie. jessu ale ty jestes zakrecona .... ta slonina to pewnie przywieziona z polski ? .... inaczej .... nie warto tego robic naprawde szkoda czasu i energii poz od ewy
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Gość
|
Ja tez lubie pomidory i przez wiekszosc roku jadam swoje, bo wlasne najlepiej smakuja. Nadmiar przerabiam na sos i keczup. Mam dwuletnie przeciery i wciaz sa dobre. Nie kupuje w sklepie z uwagi na modny obecnie napis na etykiecie "produkt zrobiony z krajowych i importowanych produktow. Nie pisze tylko z jakiego kraju importowany ale z reguly to z Chin a tam wciaz uzywaja DDT i innej chemi. Np czosnek to trudno kupic inny niz chinski, dlatego drugi rok z kolei uprawiam swoj a rosnie pieknie. pozdrawiam
jak uprawiasz ? rosine ci to gdzies ?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
wolisz keczup czy moze przecier pomidorowy ?  nic nie WOLE pomidory dla mnie nie istnieja , tak jak wiele innych niepotrzebnych produktow eeeeeeee,tam,to kolega nie wie co traci.Taka np.papryka w dwoch kolorach koniecznie czerwona i zolta,pokrojona w kostke,(bez obierania skorki) duszona z cebula na sloninie,z dodatkiem koperku,albo pietruszki.To dopiero pycha. Jutro  jako dodatek warzywny bedzie u mnie  cukinia z pomidorami,cebula i pietruszka.Wszystkie skladniki drobno pokrojone i duszone na sloninie. jessu ale ty jestes zakrecona .... ta slonina to pewnie przywieziona z polski ? .... inaczej .... nie warto tego robic naprawde szkoda czasu i energii poz od ewy   slonina,oczywiscie,ze z Polski,kupowana po 1zl/kg, :lol:i najsmaczniejsza,na swiecie za pozdrowienia dziekuje, wszystkiego najserdeczniejszego dla Ewy
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Gość
|
 jak uprawiasz ? rosine ci to gdzies ? evosonic - tak, rosnie na mojej farmie. Czyzby wyraz "uprawa" zostal niewlasciwie uzyty? Hoduje krowy i drob a uprawiam czosnek na kawalku ziemi. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Gość
|
 jak uprawiasz ? rosine ci to gdzies ? evosonic - tak, rosnie na mojej farmie. Czyzby wyraz "uprawa" zostal niewlasciwie uzyty? Hoduje krowy i drob a uprawiam czosnek na kawalku ziemi. pozdrawiam masz max best regards
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|