Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Dieta z Przymusu (Przeczytany 6503 razy)
|
kangur
Gość
|
W zwiazku z nadmiernym wydzielaniem metanu przez bydlo, australijscy zieloni zaproponowali zaprzestac hodpwli bydla a jesc kangury i barany. Z baranami to powracamy do biblii, ale problem jest z kangurami. W biblii nie sa wymienione. Pewnie Bog nie przewidzial, ze czlowiek dotrze do Australii. A co mysla na ten tematat w Europie to jest tu: Â Â Â Â Â Â www.rp.pl/artykul/2,188427.html
|
|
|
|
|
|
|
toan
Gość
|
Ostatnio jakiĹ "naukowiec" wyliczyĹ, Ĺźe trzeba x litrĂłw wody do wyprodukowana y (l,kg...)Â produktu!. To proste Äwiczonka z "Ekonomiki rolnictwa", na trzecim roku studiĂłw typu: ile t wody potrzeba dla chlewni o obsadzie x ..., przelicz na 1kg przyrostu mc... Dziennikarze podali przykĹad kawy - 100ml (filiĹźanka) - 400l wody! (taka cyfra robi "wraĹźenie") I to nie jest dziwne. Dziwne nie jest nawet to, Ĺźe "naukowiec" dostaĹ za te proste wyliczanki "prestiĹźowÄ
" nagrodÄ. Dziwne nie jest, Ĺźe zaczynajÄ
c kurs bioligii w szkole podstawowej, kaĹźde dziecko wie (powinno wiedzieÄ), Ĺźe ... "obieg wody (pierwiastkĂłw) jest..." - kaĹźdy moĹźe sobie przeczytaÄ. To, co wĹaĹciwie jest dziwnego w tym przypadku?. Nic...?. PS polecam zapoznanie siÄ nie tylko temu "naukowcowi" np: z publikacjÄ
"naukowÄ
" dla klas 1-3 szkoĹy podstawowej - Tony Hare, "GinÄ
ce Ĺrodowiska" wyd. almapress 1996 s. 29 cyt: "W naturze nic nie jest niszczone w stopniu uniemoĹźliwiajÄ
cym odnowÄ..." - nazywa siÄ to chyba naukowo "obiegiem zamkniÄtym"Â
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Gość
|
W zwiazku z nadmiernym wydzielaniem metanu przez bydlo, australijscy zieloni zaproponowali zaprzestac hodpwli bydla a jesc kangury i barany. Z baranami to powracamy do biblii, ale problem jest z kangurami. W biblii nie sa wymienione. Pewnie Bog nie przewidzial, ze czlowiek dotrze do Australii. A co mysla na ten tematat w Europie to jest tu: Â Â Â Â Â Â www.rp.pl/artykul/2,188427.htmlDla mnie to obojetne kto bedzie zarl moja trawe. Cielecinka czy mlode jagnie, oba zwierzatka smakowite. Ps. W poniedzialek wyslalem te rzeczy. Moja poczta nie pracuje, cos sie porypalo i nie moge emalia poslac. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Gość
|
Ps. W poniedzialek wyslalem te rzeczy. Moja poczta nie pracuje, cos sie porypalo i nie moge emalia poslac. Pozdrawiam
Dostalem. Dzieki. Dzis bede siac ogorki. Koperku wysieje tylko troche na zielenine, bo nasion sie nie doczekam. Mszyce zejdza jak przyjdzie goraczka.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Koper siÄ dobrze mrozi.
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Gość
|
Dostalem. Dzieki. Dzis bede siac ogorki. Koperku wysieje tylko troche na zielenine, bo nasion sie nie doczekam. Mszyce zejdza jak przyjdzie goraczka. Fajnie, ze doszlo. U mnie kilka krzakow wlasnie kwitnie to beda swieze nasiona. p. Tereso, najlepszy jest z ogrodka a tutaj moze rosnac caly rok. Nalezy tylko zmieniac miejsce aby uniknac mszyc. W Polsce mialem go zawsze w doniczce na parapecie okiennym.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|