Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Magnez? Skąd ? (Przeczytany 25922 razy)
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zapomniałem dopisać, że dotyczy dobrej diety wg formuły 5*wio! Chociaż jak dużo zielonych liści z chlorofilem, to magnezowanie można se kompletnie odpuścić, jeśli liście nie są kwaśne, a słodkie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na magnez to tylko tlenek magnezu (...)
Jako źródło ważnego kationu komórkowego oraz do... marwociągów czy wspinaczki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zapomniałem dopisać, że dotyczy dobrej diety wg formuły 5*wio! Chociaż jak dużo zielonych liści z chlorofilem, to magnezowanie można se kompletnie odpuścić, jeśli liście nie są kwaśne, a słodkie. Do wiosennych wypasów zalecają jednak szuflę proszku
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Sodka oczyszczana i po sprawie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jest tyle fajnych i tanich sposobów, a to stado lata po kitelowcach po recepty na tablety i do chemii spożywczej wykupić przepłacając krocie! I jeszcze słucha głupich rad z prasy kobiecej!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Prawda? Kostka magnezji kosztuje kilka złotych, trening się zrobi i magnez uzupełni... Też wolę starodawne rzeczy, przetestowane w realnym świecie, ale koncerny pimpują te nowinki, bo zanim się ludziska zorientują, że to gie, to kasy naleci...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Na niedobór magnezu najlepsze są bransoletki Takie z magnesem po obu stronach nadgarstka. W płaszczu lipidowym skóry, wystawionym na działanie magnesu, wytwarzana jest izomeraza magnezjowa, która zamienia drobiny magnesu w najczystszy, 100% biodostępny magnez, wchłaniany transdermalnie. Ponieważ transport wapnia odbywa się tym samym kanałem, na drugą rękę można założyć analogiczną bransoletkę z kamieniami wapiennymi (najlepiej znad Wisły, nie dalej niż 500 km od miejsca zamieszkania). Bransoletki? Znam? *
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na niedobór magnezu najlepsze są bransoletki Takie z magnesem po obu stronach nadgarstka. W płaszczu lipidowym skóry, wystawionym na działanie magnesu, wytwarzana jest izomeraza magnezjowa, która zamienia drobiny magnesu w najczystszy, 100% biodostępny magnez, wchłaniany transdermalnie. Ponieważ transport wapnia odbywa się tym samym kanałem, na drugą rękę można założyć analogiczną bransoletkę z kamieniami wapiennymi (najlepiej znad Wisły, nie dalej niż 500 km od miejsca zamieszkania). Bransoletki? Znam? * Jak ostatnio pytałem, to nie znałeś, kobietami się zasłaniałeś...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|