Autor
|
Wtek: czy równiez na mase?? (Przeczytany 80222 razy)
|
Opal
Go
|
Adam wyczuwam jakiś żal i spięcie mięśni Wpadnij do Klubu, to na przeprosiny za moją brzydką postawę - wymasuję Ci kręgosłup DOpiero wtedy przestanę się martwić OK?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Na zwiekszenie wagi ciała siłownia nie wystarczy, musiałbyś zaczać jeść głównie wegiel a to bez sensu bo co z tego ze bedziesz mieć "mase" skoro bedziesz poruszać sie jak "wóz z węglem". Masz wage prawidłowa ja przy 179cm waże ok.69kg a to że inni to same wielkoludy to ja sie tym nie przejmuje. Chcesz robić na dziewczynach wrażenie wymiarymi a co z szybkościa, zwinnościa i sprytem I koniecznie badania na retrowirusa XMRV, powodującego schorzenie CFS, bo najnowsze badania naukowe wykazały, że CFS ma decydujący wpływ nie tylko na masę mięśniową, ale i na wiele innych patologii. "Dalsze badania są konieczne"
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Poczytałem o CFS i retrowirusie. Adminie pomóż, czy to jest jeszcze jeden przykład na farmaceutyczny "show"?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
To nie jest żaden "szoł", tylko jeden z bardzo poważnych elementów biznesplanu realizowanego jak zwykle utartymi, dobrze sprawdzonymi, skutecznymi metodami.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
To nie jest żaden "szoł", tylko jeden z bardzo poważnych elementów biznesplanu realizowanego jak zwykle utartymi, dobrze sprawdzonymi, skutecznymi metodami.
Otóż to!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Otóż to! Dziękuję :emotikonek pt. ukłon:, wiadomość odczytałem z należytym zrozumieniem, to jest poważna sprawa...... jednak odczuwam potrzebę pofilozowania w kwestii nie dotyczącej bezpośrednio "...bardzo poważnych elementów..". Otóż pracę wartościowych ludzi na rzecz dobrze pojętego DObra porównam do kropli wody drążącej skały. Krople emocjonalnie są obojętne, krople-Ludzie nie. To bez znaczenia, ważne żeby w swoim działaniu były skuteczne i konsekwentne. Jan- to "Żywa Kropla", Tomasz- to "Żywa Kropla", o tylu "Kroplach" coś wiem(na dzień dzisiejszy to mi zupełnie wystarczy). Ja..................... też chcę być kroplą, ale to nie znaczy, że stanę się Kroplą, która rozwiązywać będzie poważne zagadnienia w sposób poważny. DO cofnęła mi "licznik" o kilkanaście lat, to jak mam być poważny. :emotikonek pt. bez tytułu:
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Clint! Dziękuję za fajną odpowiedź dla pawel88 - właśnie chciałem coś dziś odpisać, ale nie ma już potrzeby dzięki Twojej odpowiedzi. Może tylko tyle, zakładając, że jest się zdrowym, aby na siłowni oszczędzać kręgosłup, rozwinąć boczek, schabowy, karkowy , trójgłowy, bo ładniej ręka wygląda, barki i piersowe i najszerszy grzbietu. Na dwa ostatnie radzę zwrócić szczególną uwagę, bo mięśnie te robią większe wrażenie na kobietach (atawizm z czasów łowiectwa) niż biceps. Proporcja BWT - 1:0,5: do woli lub gorszy wariant BTW - 1:0,5: do woli. Zwróć szczególną uwagę przy ćwiczeniach siłowych, czy nie "tętni" ci "boleśnie" w głowie. Jeśli nie - daj sobie w kość. Nie ćwicz siłowo nóg. Dla nich jest naturalnym wysiłkiem bieg. Ćwicz sześć razy w tygodniu przemiennie siłownia, bieg. W Twoim wieku 15-20 km biegu - to dobry dystans w tempie "rekreacyjnym" - bieg ma sprawiać przyjemność, a nie być wyczynową "mordęgą". Sposób biegania (tempo kroku, ilość oddechów) musisz uzależnić od paliwa. Na energii z węglowodanów, przydusi Cię "brak powietrza", więc nie ma problemu - uważaj aby się nie zakwasić zbyt mocno!, bo można stracić przytomność, bo układ buforowy krwi ma określoną "pojemność". Przy energii z betaoksydacji - uważaj, aby się nie przewentylować, bo nadmiar tlenu we krwi jest również szkodliwy!. I żeby było już kompletnie jasne - w zdrowym organizmie nawet mięśnie nie "chodzą" na "węglowodanach", bo wszystko "chodzi" na ENERGII. A głównym jej donorem jest ATP. Mięsień się kurczy i rozkurcza wyłącznie przy odpowiednim stężeniu ATP. Jeśli go nie osiągnie - to ani się nie skurczy, ani się nie rozkurczy . Nawet tempy biochemik wie, że więcej ATP uzyskuje się z tłuszczu (wodoru) niż z cukru (węgla), ale "naukowcy" zalecają wypas na rozcieńczonych węglowodanach (jarzynach i owocach). Staraj się również nie przekroczyć 28-30 w BMI, bo powyżej wygląda się już nieestetycznie. PS. MOŻNA BY ZAJADAĆ WYŁĄCZNIE BIAŁKO uzupełnione odpowiednią ilością suplementów, gdyby... w jego skład wchodziła odpowiednia ilość CHOLINY, bo wszystko chodzi na PRAWIE ZACHOWANIA ENERGII i PRAWIE MINIMUM nic więcej. Tzw. "naukowcy" albo nie znają tych podstawowych praw, albo celowo wprowadzają "Kowalskich" w błąd, by wiecznie chorowali i musieli się leczyć. A więc: energia, budulec i mikroelementy (a wszystko z pokarmu w idealnych proparcjach) gwarantujące zdrowie, albo zalecenia "naukowców". Ale każdy wybiera samodzielnie Dobre, naprawdę, dla kulturystów amatorów Ten Toan to ciekawy gość Taką budowę (silnie rozwinięta obręcz barkowa, trójgłowy i górne plecy, przechodzące w szczupłe biodra i nogi) mają często policjanci, żołnierze, czy inne służby do zadań specjalnych. Daje ona wysoką sprawność w miejskiej walce wręcz, ucieczce lub pogoni, a jednocześnie nie wyróżnia tak bardzo z tłumu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|