Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Kluski lane z twarogiem. (Przeczytany 5419 razy)
|
afmfo
Go
|
3 żółtka łyżka zmielonej kaszy jaglanej (mielę w młynku do kawy). Wymieszać i wlać do gotującej wody. Lekko zeszklić 5 dkg pokrojonej w kostkę wędzonej słoniny i okrasić nią ugotowane kluski, potem połaczyć z pokruszonym twarogiem (ok. 7 dkg). Smacznego. Moze już to ktos wymyślił. Wcele sie nie ździwię, bo zdarzyło mi sie , że wymyśliłam 2 potrawy i okazało się, że nie dość że sa już na to przepisy to na dodatek maja nazwy.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kluski te pewnie można zrobić również z mąką z kaszy gryczanej chroniąc się tym samym od glutenu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
barja
Go
|
Proso jest chyba bezglutenowe, więc nie ma potrzeby zamiany na grykę, chyba że chodzi o smak.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Naprawdę kasza jaglana jest bezglutenowa? Wiedziałam tylko, że jest zasadotwórcza. To świetnie, będzie można dawać ja mojemu kuzunkowi, bo narazie nie może jeśc glutenu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Przy chorobach stawów nie wskazane są zbożowe. Może to nie dotyczy kaszy jaglanej? Podobno kasza jaglana działa jak czosnek (naturalny antybiotyk). Ciekawe co myśli o tym nasza lekarka? Może już o tym pisała. Może należy przetestować?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|