Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Proste, smaczne, zdrowe.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wiem!- beret.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie podoba mnie się to mleko. Kwaśna śmietana to nie to samo? Ja czasem używam "grzybka kefirowego" mojej pani do zakwaszania śmietanki, wychodzi taka śmietano - kefiro - maślanka.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Z samą śmietanką (bez mleka) też można Jak ją zamrożę w woreczkach do kostek lodu i w drugich żółtka ubite na parze (ostudzone), a potem zmiksuję to dostanę lody z jogurtową nutą? Jeszcze jogurtu nie mroziłam, trzeba spróbować
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Moim zdaniem się rozwarstwi... Ale taki tłusty, to nie wiem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Miksuję czasem śmietanę 30 % z mrożonymi truskawkami (shake) i jest OK
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Lody powinno się jeść zimą, jak Ruscy, wtedy jest zdrowiej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Trzęsę się na sam ich widok...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Lody powinno się jeść zimą, jak Ruscy, wtedy jest zdrowiej. Wystarczy łeb nieco odsunąć, ... od podusi. Zima- ciepły beret, ciepły budyń; wiosna- beret przechodzący łagodnie w budyń; Lato- Looody, odpowiednie dla klimatu umiarkowanego; Jesień- ... wiadomo.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|