forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-25, 07:24:27

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669733 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Kluski
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Kluski  (Przeczytany 15987 razy)
Rudka
Gość


Email
Odp: Kluski
« Odpowiedz #20 : 2008-10-23, 00:36:28 »

jurek -jakie ciasto -2 małe ziemniaczki i 3 cebule -reszta jaj .7szt
własnie robie malutkie porcje bo wyszło mi 14 placków.
piana taka wysoka ,ze placuszków nie widać .Też sądziłam ,ze smalec -ale topiłam go ze słoniny.
Zapisane
renata
Gość


Email
Odp: Kluski
« Odpowiedz #21 : 2008-12-05, 19:46:17 »

Podobno jak sie przegrzeje smalec, to tak sie pieni [przy dluzszym pieczeniu zawsze].Tez tego nie lubie
Zapisane
akazah
Gość


Email
Odp: Kluski
« Odpowiedz #22 : 2009-11-30, 20:15:11 »

Podaję przepis na kluski mojej mamuśki, moim zdaniem optymalne.
90g ziemniaka ugotowanego 10g mąki ziemniaczanej jedno zółtko.
Taka porcja ma nieco powyĹźej 20w.
Do tego 50g słoniny, 100g surowego boczku, kapusta kiszona.
Pyszne.

jaka jest konsystencja takich klusek???ciężko się je wyrabia??? ostatnio robiłam kluski ziemniaczano-serowe i z wyglądu były okropne-bo się rozwalały za mocno. W smaku natomiast pyszne. Dlatego pytam o te kluski SmileSmile
Zapisane
Strony: 1 [2] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.03 sekund z 19 zapytaniami.