Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Wysokie cisnienie (Przeczytany 6407 razy)
|
luksik85
Gość
|
Witam Mam taki problem Mimo iz stosuje ta diete juz prawie dwa miesiace i mam pozytywne rezultaty takie jak:spadek wagi (ze 120 kg na 115) przy wzroscie 193cm lepsze samopoczucie , pewnoĹc siebie i wytrzymaĹoĹc to jednak wciÄ
z mam wysokie cisnienie:150\90 a takze robi mi sie tradzik. Mam 25 lat i odkad pamietam zawsze miaĹem problemy z cisnieniem. Chcialem zaznaczyc jeszce iz diete optymalna rozpoczÄ
Ĺem wraz z rzuceniem palenia (po dwoch tygodniach straciĹem ochote na nikotyne) Moj posilek to : sery biaĹe , jajka, jajecznice na smalcu, nóşki wieprzowe ,wÄ
trĂłbki wieprzowe i drobiowe, Ĺmietany 18 i 30% Dziennie wypijam jedna kawe i slodze dwie lyzeczki cukru Co robic by cisnienie sie zmniejszylo. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z dalszÄ
utratÄ
wagi powinno ciĹnienie spadaÄ. Piszesz, Ĺźe nadciĹnienie masz juĹź od doĹÄ dawna, wiÄc takie przewlekĹe normalizuje siÄ dĹuĹźej. JeĹli chcesz tutaj uzyskaÄ konkretne wskazĂłwki, powinieneĹ napisaÄ ile czego dokĹadnie zjadasz w ciÄ
gu dnia.
|
|
|
|
|
|
|
luksik85
Gość
|
DziÄkuje za pocieszenie:) proporcji sie narazie ucze. Od ok dwoch tygodni czuje sie syty i jem wtedy kiedy mi naprawde potrzeba 1-2 razy dzienie i sÄ
to: WÄ
trĂłbka wieprzowa: ok 500 g a wiec proporcje 100 gr tl-25 gr bialka lub nóşki wieprzowe rowniez ok 500 g Kubek Ĺmietany 18 lub 30% kostkÄ sera biaĹego tĹustego jajecznicÄ z 5 - 6 jajek na smalcu Slodze dwie Ĺyzeczki pije wode min Nie dojadam miedzy posiĹkami
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
WedĹug mnie za maĹo danych, Ĺźeby mĂłc doradziÄ. MoĹźe ktoĹ inny siÄ wypowie. Ja jedynie radziĹabym jeĹÄ na poczÄ
tku zbilansowane posiĹki z "KsiaĹźki Kucharskiej" dr. KwaĹniewskiego, aĹź do czasu nauczenia siÄ sporzÄ
dzania ich samemu. Tak "na oko" to nie zawsze dobrze wychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
WÄ
trĂłbka wieprzowa: ok 500 g a wiec proporcje 100 gr tl-25 gr bialka "luksik85" w 500 gr watrobki jest okolo 100 gram bialka 5-6 calych jajek to to okolo 30-37 gr bialka zarowno watrobka jak i jajka to bialka najwyzszej wartosci kostka sera bialego jezeli 200 gr to zawiera okolo 35 gr bialka czyli zjadasz okolo 170 gr bialka dziennie!!!!! cos tu chyba nie tak, prawda? Poza tym zostaw ta "smietane" 18 % i zjadaj tylko 30% i wiecej Przy Twoim wzroscie powinienes zjadac na poczatek okolo 80 gr bialka 160 gr tluszczu i nz dzien dzisiejszy okolo 40-50 gr weglowodanow. BTW 1:2:0,5
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|