forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-30, 06:17:51

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669847 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  PIZZA
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: PIZZA  (Przeczytany 5449 razy)
kristan
Go


Email
PIZZA
« : 2006-10-16, 12:12:25 »

Często zarzuca się optymalnym,że nie mogą sobie pozwolic na współczesne "wynalazki" kulinarne tego świata,  tylko muszą zajadać monotonne posiłki aż do bólu.Nic bardziej mylnego o czym oczywiście  wiemy, tylko my.Oto kolejny dowód,że tak  nie jest:   
http://www.optyimperium.pl/kulinaria.php?id=49
Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: PIZZA
« Odpowiedz #1 : 2006-10-16, 13:26:38 »

Zapisane
MORGANO
Go


Email
Odp: PIZZA
« Odpowiedz #2 : 2006-11-02, 22:58:26 »

Stale gości na moim śniadaniowym stole, bez pieczywa, oraz szklanka soku pomidorowego
PIZZZA JAJECZNA.
Składniki.
100g Podgardle wędzone lub boczek
100g Jajka całe 2 szt
50g Salami
50g Ser żółty tarty
50g Pieczarki
Dekoracja. Papryka, ogerano, oliwka zielona cebulka, pieprz sól.
Sposób przygotowania.
Podstawą jest wędzone podgardle, które gotujemy 1,5 godziny a następnie możemy je używać jako
omastę do wszystkich potraw. W zamian za podgardle możemy użyć gotowany boczek wędzony Plasterkami podgardla w ilości ok. 100 gram równomiernie przykrywamy dno Ø 20 cm patelki teflonowej. Krótko podsmażamy plastry podgardla lub boczku 1 minutę z jednej strony, zdejmujemy z ognia i przewracamy wszystkie plastry podsmażoną stroną do góry. Teraz mamy czas na przygotowanie i dekorowanie pizzy. Delikatnie wbijamy całe dwa jajka (należy zwrócić uwagę na to, aby żółtko się nie rozlało). Pieczarki (uprzednio lekko podsmażone) i salami drobno pokrojone rozkładamy na jajkach. Całość obficie posypujemy żółtym tartym serem. Na to nakładamy pasemka papryki świeżej lub konserwowej a także przekrojone na pół oliwki, zieloną cebulkę. Wszystko posypujemy przyprawą oregano, pieprzem i solą. Tak przygotowaną patelkę z kolei przenosimy na kuchenkę i na wolnym ogniu oczekujemy 3- 4 minuty na całkowite ścięcie się jaj. Delikatnie zsuwamy naszą luźną pizzę na talerz.
Ogółem 350 gram B-43,6 T-106,8 W-2,4  /Stosunek BTW 1,0 - 2,4 - 0,1 / Morgano

Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: PIZZA
« Odpowiedz #3 : 2010-05-11, 12:49:55 »

Może tym razem macie ochotę na nową pizzę  - zapraszam więc     http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=242
Zapisane
kristan
Go


Email
Odp: PIZZA
« Odpowiedz #4 : 2010-05-11, 12:53:33 »

Dodam tylko , że powyższe linki są nieaktualne od jakiegoś czasu. Domena "optyimperium" , kiedyś moja , dziś nią nie jest. Numery potraw jednak się nie zmieniły.
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.045 sekund z 19 zapytaniami.