Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Powrót starych dolegliwości na diecie optymalnej (Przeczytany 27953 razy)
|
mama
Go
|
Co za bzdurna interpretacja zachowania proporcji!!! To ci dopiero wiedza optymalna! Jestem pod warżeniem tej niekompetentności. Trudno zrozumieć tego dr-a JK!. Może jeszcze raz lektura książek - polecam wstęp do "Książki Kucharskiej 700 przepisów"! - może stare powracajęce dolegliwości znów przeminą?. ps: Proporcja o określonych parametrach jest zawsze proporcją, ale to matematyka, a nie ŻO. Grapefruit świetnie podtruwa wątrobę i przez to znakomicie poprawia "parametry" krwi, suplementowanie jest świetne dla jaroszy, przebiałczenie... i tak dalej i tak dalej... Może prościej jednak przeczytać coś z Kwaśniewskiego?
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Zgadzam sie z Mamą. Jezeli stosuje sie zlota proporcje i slucha swojego organizmu, to nie ma mozliwosci zjedzenia czegos za duzo, przebialczenia i takich tam...
|
|
|
|
|
|
|
Alona
Go
|
To po jaką cholerę dietetycy w ośrodku żywienia optymalnego w Jastrzębiej Górze i nie tylko, ale również w Krakowie i Bielsku-Białej, gdzie byliśmy z mężem, i lekarze optymalni też obliczają nam wskazane ilości zjadanych dziennie białek, tłuszczy i węglowodanów w celu osiągnięcia i utrzymania wagi należnej. Ja w/g tych zaleceń nie powinnam przekraczać dziennie 30-35g białka, 100-120 g tłuszczu i 60-65g węglowodanów. Ponieważ nadmiar tych ilości, nawet z zachowaniem "złotej proporcji" już nie stanowi "Dietę optymalną" lecz jakąś inną. Ponieważ każdy nadmiar szkodi. Co Mama na to? Pozdrawiam, Alona.
|
|
|
|
|
|
|
mama
Go
|
Co Mama na to?. Dziś się zapowiada kolejny w zdrowiu, piękny, spokojny, i do tego pogodny dzień w moim życiu - po prostu OPTYMALNY - oby takich jak najwięcej!
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
nie powinnam przekraczać dziennie 30-35g białka Wydaje mi sie, ze to za malo, chyba, ze zywisz sie samymi zoltkami.
|
|
|
|
|
|
|
zdrowa
Go
|
Przy prawidłowym stosowaniu nie ma nawrotu starych dolegliwości .Ja takich problemów nie miewam. Na ŻO 9-ty rok.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
nie powinnam przekraczać dziennie 30-35g białka Wydaje mi sie, ze to za malo, chyba, ze zywisz sie samymi zoltkami. Tak. Większa ilość białka likwiduje obrzęki nóg! Jeżeli by przy takiej dawce B osoba nie chodziła to T- 120 może być za dużo. T~100g/dobę byłoby ok. W - ok.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|