Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Rewelacyjne nalesniki (Przeczytany 28044 razy)
|
adampio
Gość
|
Zdrowa dzieki, wyprobuje . a konkretnie ile zotek do tego jaja? Monikaf, 5 zoltek a najlepiej 100 gr, okolo 6 zoltek, jezeli nie uzywasz smietany,dolej troche sopu pomidorowego a jezeli nie to okolo 3 wyzek wody. Bedziesz sama widziala po konsystencji ile plynu trzeba. Utrzep dokladnie i wlej na patelnie na ktorej masz tluszcz z naprzyklad ugotowanymi brokulami, albo fasolka szparagowa albo.....to co lubisz.. Mozesz tez nie urzywac wazyw. ...............i smazysz. Na ostanie 2 min jest dobrze polozyc wieko na patelnie.
|
|
|
|
|
|
|
monikaf
Gość
|
Adampio, Dziekuje, z tym wiekiem to mi chyba wyjdzie omlet, o tyle super te nalesniki ze za kazdym razem mozna je wlasnie robic z czyms innym, to bedzie duze urozamicenie w moim jadlospisie
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
Zdrowa dzieki, wyprobuje .  a konkretnie ile zotek do tego jaja? Monikaf, 5 zoltek a najlepiej 100 gr, okolo 6 zoltek, jezeli nie uzywasz smietany,dolej troche sopu pomidorowego a jezeli nie to okolo 3 wyzek wody. Bedziesz sama widziala po konsystencji ile plynu trzeba. Utrzep dokladnie i wlej na patelnie na ktorej masz tluszcz z naprzyklad ugotowanymi brokulami, albo fasolka szparagowa albo.....to co lubisz.. Mozesz tez nie urzywac wazyw. ...............i smazysz. Na ostanie 2 min jest dobrze polozyc wieko na patelnie. Zastanawiam siÄ czy to przypadkiem nie smakuje jak omlet:)?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
TO JEST OMLET...TYLKO BEZ MAKI
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
ZmyliĹy mnie te "rewelacyjne naleĹniki"... Takie omlety wĹaĹnie robiÄ oczywiĹcie bez mÄ
ki.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Zdrowa dzieki, wyprobuje . a konkretnie ile zotek do tego jaja? A BO ROZINAL SIE TAMAT OMLETA W INNYM TEMACIE
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
Taki omlet jest bardzo dobry z serem şóĹym jak ktoĹ moĹźe i lubi.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
Ten pan Fritzl chyba teĹź pijaĹ tĹusta ĹmietanÄ,powera miaĹ!
Nie wiem co jada pan Fritzl ,aczkolwiek jesli Ciebie interesuje jego dieta,to zwrĂłÄ uwagÄ ,Ĺźe goĹÄ zyje w zdrowiu 73-ci rok ,to musi coĹ w tym byÄ .MoĹźe coĹ rotuje -moĹźe zboĹźa albo mleczne? UwaĹźasz Ĺźe jest zdrowy? Fizycznie na pewno.Jak sama zauwazyĹaĹ :"powera miaĹ" -Twoje sĹowa.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Taki omlet jest bardzo dobry z serem şóĹym jak ktoĹ moĹźe i lubi. jest tez super z serem francuzkim typu Brie, pokrojony w cienkie plasterki. Trzeba trocge poczekac aby sie roztopil.
|
|
|
|
|
|
|
monikaf
Gość
|
a ja juz wiem jak sobie zrobie, zmiele sobie mieso z rosolu, dodam cebulke, tluszcz i bede miala takiego miesnego
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
tez takie robilem wczesniej, ale juz dzis jadam mieso tylko w ilosci 100 gr dziennie....... wole z watrobka, zwlaszcza kurza, usmazona dzien wdzesniej....oczywiscie zawsze zgodnie z BTW
|
|
|
|
|
|
|
zdrowa
Gość
|
a ja juz wiem jak sobie zrobie, zmiele sobie mieso z rosolu, dodam cebulke, tluszcz i bede miala takiego miesnego TeĹź tak sprĂłbujÄ, mniej roboty a teĹź dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
A propo smietany ,szczegĂłlnie tej tĹustej-daje niesamowitego powera przed pĹywaniem dokladnie Edyta... Ostatnio zjedlem omleta z 6 zoltek, smazonego na 50 gr sloniny, do tego 100 gr gotowanego brokola, 50 gr ziemniaka i 30 gr smazonej watrobki z nia poprzedniego. To wszystko usmazone w formie omleta i polane smietana 38 %.. Do tego szklanka soku pomidorowego. " godz po zjedzeniu tego omleta, na basenie nie moglem sie zatrzymac!!!!! 2,7 km bez przerwy....2 godziny plywania bez najmniejszej przerwy !!!! Jest Ĺmietana, bÄdzie "power". * Od zwyciÄzcy kawa siÄ naleĹźy! *
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Bedzie kawa jak sie spotkamy......kiedys
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Gość
|
ZaĹ ĹypnÄ
ĹeĹ do mnie, jak Rejtan, smutnym okiem zza hacoĹtam okularĂłw. To, co trzyma Ci owe, wznieĹ radoĹnie do gĂłry, wszak idzie ku lepszemumu! *
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
|
|