Muszę to zrobić. Widziałem w Aldiku piękny blok chalwy waniliowej taki, którym sie kiedyś "opychałem". Ale co z tą wątróbką i cebulką ? Czy to jako jedno danie? Prosze o szczegóły. Mam w zamrażarce przygotowaną wątróbkę wieprzową z cebulą, "czeka na swoją chwilę". może to będzia ta chwila.
wis
Ja bym proponowal do takiej watrobki zrobic sos tatarski, ktory ma i smak i duzo T.
Sos tatarski robi sie w dwie minuty.
To porcja na jedna osobe:
50gr kwasnej smietany 38% ( w Polsce jest 30%)
30 gr majonezu (81% T)
20 gr musztardy
wycisniety czzabek czosnku
wszystko dokladnie mieszamy.
Mozna jesc na zimno ale mozna tez podgrzac ( nie gotowac)
Do kwaśniej śmietany dodaję także majonezu, kilka ząbków czosnku, może być cała główka w zależności jak kto lubi i pół paczki oregano.Żadnych przypraw więcej nie trzeba.Mniam
pasuje do wszystkiego.