forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 11:54:53

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Bita śmietana z chałwą
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 [3] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Bita śmietana z chałwą  (Przeczytany 24427 razy)
adampio
Go


Email
Odp: Bita śmietana z chałwą
« Odpowiedz #40 : 2012-01-13, 13:10:31 »

Cytuj
Szukasz testerów... Rolling Eyes Laughing

Tak, bo sam chalwy nie jadam. Raczej ciazowe placki - ale bez rezultatow. Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72243


Odp: Bita śmietana z chałwą
« Odpowiedz #41 : 2012-01-13, 13:15:09 »

Musisz być cierpliwy, to coś się z tego wykluje... Laughing
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72243


Odp: Bita śmietana z chałwą
« Odpowiedz #42 : 2012-01-13, 13:16:18 »

Tematy o jedzeniu wywołują u mnie apetyt...wilczy... Evil or Very Mad Laughing
Zapisane

adampio
Go


Email
Odp: Bita śmietana z chałwą
« Odpowiedz #43 : 2012-01-13, 13:41:55 »

A to niedobry znak.  Sad
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72243


Odp: Bita śmietana z chałwą
« Odpowiedz #44 : 2012-01-13, 14:09:14 »

 Crying or Very sad Ale zaraz idę jeść rybki... Very Happy
Zapisane

wisienka
Go


Email
Odp: Bita śmietana z chałwą
« Odpowiedz #45 : 2012-01-13, 20:45:14 »

Muszę to zrobić. Widziałem w Aldiku piękny blok chalwy waniliowej taki, którym sie kiedyś "opychałem". Ale co z tą wątróbką i cebulką ? Czy to jako jedno danie? Prosze o szczegóły. Mam w zamrażarce przygotowaną wątróbkę wieprzową z cebulą, "czeka na swoją chwilę". może to będzia ta chwila.
wis

Ja bym proponowal do takiej watrobki zrobic sos tatarski, ktory ma i smak i duzo T.
Sos tatarski robi sie w dwie minuty.
To porcja na jedna osobe:
50gr kwasnej smietany 38% ( w Polsce jest 30%)
30 gr majonezu (81% T)
20 gr musztardy
wycisniety czzabek czosnku

wszystko dokladnie mieszamy.

Mozna jesc na zimno ale mozna tez podgrzac ( nie gotowac)

 Very Happy

Ja podobnie robie sos ale czosnkowy.Pychota Very Happy Do kwaśniej śmietany dodaję także majonezu, kilka ząbków czosnku, może być cała główka w zależności jak kto lubi i pół paczki oregano.Żadnych przypraw więcej nie trzeba.Mniam  Very Happy pasuje do wszystkiego.
Zapisane
Strony: 1 2 [3] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 21 zapytaniami.