slawek
Go
|
Mam pytanie. Co macie do pana T.Trojanowskiego, dra Ponomarenki tudziesz Waszakow?
W skrócie kiedy powstało OSBO i wytworzył się "biznes" związany z Dietą Optymalną, kilku ludzi odłączyło się od hmmm głównego nurtu robiąc to na własną rękę, wiadomo że gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze w pewnym momencie okazało się że nie można tak bez żadnych konsekwencji wziąść cudzego pomysłu, wdrożyć i czerpać z niego zyski wtedy to powstało "poprawianie Diety Optymalnej" czyli tak zwane modyfikacje które miały pokazać ze to zupełnie inna dieta !!! chodzi o IG, równowagę kwasowo zasadową, suplementy itp. niestety nie za bardzo się to udało więc kolejnym krokiem było udowodnienie że to nie Jan Kwaśniewski wymyślił Dietę Optymalną że to nie On pierwszy odkrył Prądy Selektywne noi zaczęło się Optymalnik przeprowadził "Badania Diety Optymalnej" z których czarno na białym wyszło jaka ta dieta jest szkodzliwa ;P wtedy też Ponomarenko napisał swoją książkę i powstała NOWA ZŁOTA PROPORCJA 1:1:1,3 !! finał znasz
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
wiadomo że gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Sławku przecież JK udostępnił każdemu możliwośc korzystania z tego co odkrył - ZA DARMO, więc o pieniądze nie chodziło. Dziś wiem, że postąpił słusznie.
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Ciezko mi oceniac czy faktycznie tak bylo jak pisze Slawek. Bo nie mialem okazji obserwowac calej tej historii na bierzaco. Moj pierwszy kontakt z dieta LC mial miejsce mniej wiecej rok temu. Tak wiec patrze na to wszystko "z boku" a w zasadzie "z przodu" (wstecz)_.
Ja znam jedynie dzialalnosc pana Trojanowskiego i sp. W. Ponomarenki. I niespecjalnie zgadzam sie z zarzucami w stosunku do nich..
Analize diety ktora przeprowadzil optymalnik nikt rozsadny nie nazwie chyba badaniem, eksperymentem. JEst to co najwyzej quasi eksperyment. nielosowa grupa nie moze byc scisle uznana za reprezentatywna dla calej populacji. A normy do ktorych przyrownywano sa normami iziz dla standardowego modelu odzywiania. I jest to do znudzenia podkreslane. Ja sie bardzo ciesze, ze mam dostep do tych wynikow. Nie wiem tez co chcecie od Ponomarenki. Czytalem jego ksiazke i przeczytam ja na pewno jeszcze niejednokrotnie. Proporcja 1:1:1.3 w moim przypadku nie dala dobrych rezultatow, ale proporcja 0.8:<3:0.3-0.5 byla dla mnie jeszcze gorsza! A wiele uwag dra znaczaco poprawilo jakosc mojego zycia. Rownowaga k-z jest w moim przypadku na prawde istotna. IG natomiast olewa, bo zjadajac 60-65g ww dziennie jest to parametr nieistotny.
Tak samo skorzystalem czytajac prace pani Witoszek-Bednarczyk. Calkowite wyeliminowanie zborz to strzal w dziesiatke.
Sztuka jest z kazdego zrodla czerpac korzysci dla siebie. I nie mozna byc takim bezkrytycznym. JK tez nie raz napisal bzdure i tez nie ma monopolu na prawde. Jak kazdy.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Nie do mnie należy ocena wypisywanych tu postów, jeśli nikogo na tym Forum nie obrażają. Po to jest FORUM. Można pisać do woli, ale kulturalnie, a fakty same wychodzą po czasie!.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
wiadomo że gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Sławku przecież JK udostępnił każdemu możliwośc korzystania z tego co odkrył - ZA DARMO, więc o pieniądze nie chodziło. Dziś wiem, że postąpił słusznie. Jasne ale gazetę wydało OSBO webmajster po czasie wydał swoja konkurencyjną teraz już kontekst zrozumiały ?? poza tym sam wiesz Tomku jak trudno jest zastosowac to co mówi JK na początku, czasem pomoc jest potrzebna, dlatego min. powstały arkadie a te już z samego założenia nie mog być charytatywne.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Podobno Prezes ZG OSBO - Pan Adam Jany zbiera meteriały do książki pt "Tajna historia OSBO" - czuję bestseller'a .
|
|
|
|
|
|
|
MORGANO
Go
|
Toan. Czy są już zapisy na tę rewelacyjną książkę? Może będzie mi sądzone ją przeczytać. Twoja rewelacja o mało mnie nie doprowadziła do zawału. A na drugi raz ostrzegaj że wiadomość może być drastyczna
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Panie Karolu! Zajmie Pan należyte miejsce w tej historii, jako osoba bardzo zasłużona dla OSBO, jak i wielu wspaniałych Optymalnych, więc w Pana i Ich przypadku będzie się czym chwalić potomniści
|
|
|
|
|
|
|
MORGANO
Go
|
Dziwisz spedził u boku Papieża prawie czterdzieści lat. A Prezes u boku dr Jana Kwaśniewskiego spędził 10 lat. To Wy jesteście już prawie tak jak bracia przyrodni. Tylko jeden z Was ma większe prawa. Ale który? Po tych wszyskich sensacjach IPN z pewnością się bardzo odchudzi i wówczas będzie można juz tylko mysleć o jego zamknięciu IPN ta jak juz zamknięto WSI.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A kto to jest ten "imć Waszak"
Poznański restaurator, który rzekomo serwuje żywienie optymalne dr Kwaśniewskiego O! Się dowiedziałem. A wątek miał być wywalony...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Siakis sasiad Grzecha Zbanowanego hehe, tylko mocno opasly. Ogolnie ciekawe temate, w sam raz dla katarynkowych coolesiow. To mi sie podoba: Właśnie przeczytałam ten artykuł i dr n. przyr. Włodzimierzem Ponkmarenko - faktycznie miał rację pisząc: "Mędrcy powiadają... . Stawką jest życie. Powtórki nie będzie". Pogratulować konsekwencji.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Siakis sasiad Grzecha Zbanowanego hehe, tylko mocno opasly. Ogolnie ciekawe temate, w sam raz dla katarynkowych coolesiow. To mi sie podoba: Właśnie przeczytałam ten artykuł i dr n. przyr. Włodzimierzem Ponkmarenko - faktycznie miał rację pisząc: "Mędrcy powiadają... . Stawką jest życie. Powtórki nie będzie". Pogratulować konsekwencji.
Mocne
|
|
|
|
|
|
|
|