MORGANO
Go
|
JAJKA NA SAŁACIE. Składniki. 200 g jajka /4szt./ 200 g twarożku 150 g śmietany 30 % 50 g siekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, sok z cytryny, 2 łyżki kaparów, 2 łyżki kawioru, 8 listków zielonej sałaty. Sposób przygotowania. Ugotować jajka na twardo. Twarożek wymieszać ze śmietaną i natką pietruszki, przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodać roztarty ząbek czosnku. Jajka przekroić na pół, ułożyć na liściach sałaty, na każdej połówce położyć po łyżeczce twarożku, przybrać kaparami i kawiorem. Ogółem 600g B-T-W 55,9 – 88,6 – 18,3 / 1090 kalorii/ 100 gram produktu B-T-W 9,3 – 14,8 – 3,1 /180 kalorii/ 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 14,0 – 22,1 – 4,6 /270 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 1,6 : 0,3
|