Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Spotkanie w Ciechocinku - 14 września 2019 r. (Przeczytany 45467 razy)
|
|
|
kelin211
Go
|
Srednia wieku to widze 60+ wiec anakin mial racje ze tej diety chwytaja sie w wiekszosci starsi schorowani ludzie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Dr Ewa Łukaszek-Gwóźdź mówiła, że do lekarzy Optymalnych zgłaszają się teraz coraz młodsi, schorowani pacjenci (przeciętna wieku 30-40 lat), chcący przejść na DO. Nawet są już endoprotezy stawów biodrowych u trzydziestolatków.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Gdzieś tak ok. dwudziestu Optymalnych było tam z ponad dwudziestoletnim stażem na DO (było takie pytanie i gdzieś tyle było rąk uniesionych). Była prośba aby spisali swoje "przygody" z DO. Byłoby to dobre, pokazanie długoletniego działania Diety dra J. Kwaśniewskiego u tych konkretnych osób.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
A o Dobrej Zmianie co było, czy tylko o jedzeniu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Octaver
Go
|
Ale skąd wziąć wysokiej jakości żywność?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
madre
Go
|
Gdzieś tak ok. dwudziestu Optymalnych było tam z ponad dwudziestoletnim stażem na DO (było takie pytanie i gdzieś tyle było rąk uniesionych). Była prośba aby spisali swoje "przygody" z DO. Byłoby to dobre, pokazanie długoletniego działania Diety dra J. Kwaśniewskiego u tych konkretnych osób.
To dwudziestu z ponad dwudziestoletnim stażem na DO jeszcze nie przeszło na ŻO? Polubili te "przygody"?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Ale skąd wziąć wysokiej jakości żywność? Tutaj się zaczynają "schody"... Możemy tylko szukać rolników, którzy taką żywność produkują (a jest ich coraz mniej). Teraz ze znalezieniem ich mamy łatwiej, bo można przez internet. Ale jeśli się zastąpi wędliny ze sklepu, np. pieczonym mięsem lub innymi wyrobami własnej roboty, to już jest dużo. I nie kupujmy mięsa z marketów, tylko z małych sklepików. Jajka od kur z wolnego wybiegu można dostać, jeśli się postara. My kupujemy z targowiska od znajomych, bo już od lat od tych samych. Czasami zabraknie, to bierzemy zwyczajne, ze sklepu. Ponoć w Norwegii tych pomarańczowych, hodowlanych łososi w ogóle nie jedzą, tylko dodają je do karmy dla psów i kotów. A kurczaki, które trafiają do polskich sklepów żyją 30 dni, a te, które na Zachód Europy, żyją 56 dni. Takie sobie ustalenia zrobili... Hodowla świń naszego gościa Tomasza Mazura z Borów Tucholskich... https://www.youtube.com/watch?v=1MxJJhFqNaQ
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A o Dobrej Zmianie co było, czy tylko o jedzeniu? Na szczęście obeszło się bez polityki... Chociaż tak całkiem nie da się jej uniknąć mówiąc o unijnych normach żywieniowych, o afrykańskim pomorze świń itp., itd... Ale nie było politykowania dla samego "politykowania", tylko w kontekście żywności...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
A to nuda, bo ile można o jedzeniu gadać - żeby było przynajmniej o samochodach, sporcie albo o zwiększającej się inflacji jeszcze lepiej, to by było ciekawiej.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
A o Dobrej Zmianie co było, czy tylko o jedzeniu? Na szczęście obeszło się bez polityki... Chociaż tak całkiem nie da się jej uniknąć mówiąc o unijnych normach żywieniowych, o afrykańskim pomorze świń itp., itd... Ale nie było politykowania dla samego "politykowania", tylko w kontekście żywności... Od polityki Państwa zależy nasze życie, więc nie można być głuchym i slepym na jej istnienie. Od nas zależy jaka jest w ogóle polityka państwa, rolna, ,żywieniowa, rodzinna. itd. Optymalni (trzeźwo myślący) nie powinni od niej stronić. To by żle o nas swiadczyło. My nie tylko myślimy o pełnym "BEBECHU". Musimy dać tego świadectwo. Amen!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
:?o zła polityka żywieniowa nie zostawiła Doktorowi Kwaśniewskiemu otwartych drzwi. Jak długo my optymalni mamy milczeć?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I po Spotkaniu... Na tak licznym Spotkaniu Optymalnych to jeszcze nie byłam (za mojej "kadencji" takiego nie było). Było ok. 100 osób. Wśród prelegentów było czterech Lekarzy (a raczej cztery Panie Doktor), Starsi Doradcy Żywieniowi i Rolnicy produkujący mięso ekologiczne. Bardzo merytoryczne to było Spotkanie. Omawiano na nim, nie tyle zasady stosowania Diety Optymalnej, ile jakość zjadanych produktów i negatywne skutki spożywania złej jakości pożywienia. Dobra energia, którą tam tam emanowała praktycznie od wszystkich, "naładowała mi akumulatory na rok"... Brakowało tam jednak Tomasza Kwaśniewskiego (co na samym początku Spotkania podkreśliła Organizatorka Grażyna Borkowicz), ale mam nadzieję, że za rok nadrobi to z nawiązką (dwa tematy przedstawi, albo jeden pus odpowiedź na krzyżowy ogień pytań )... Zdjęcia ze Spotkania będą w miesięczniku "Optymalni", chyba, że ktoś wstawi je wcześniej na Forum, albo na FB... A to muszę Niemców popytać, czy nie żywią sie optymalnie , bo bardzo zarażają pozytywną energią. Chyba maja to od urodzenia, bo w ogóle sie tym nie chełpią .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|
|