Brzeti
Go
|
Białko ostrej fazy CRP
Wyszedł mi w badaniu ujemny wynik CRP (-2mg/l) - norma 0 do 6 pozostałe wyniki są dobre,
stawy kości mi "strzelają", co to może być? Mam 16 lat, od 3 lat żywię się optymalnie
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
znak (-) w tym przypadku oznacza nie wartość ujemną , a "myślnik"...
|
|
|
|
|
|
|
Brzeti
Go
|
Witam, To nie jest myślnik bo obok jest pieczątka "C.R.P. - wynik ujemny" , w dodatku przy Zakresie jest zaznaczone poniżej skali *(- - -), a przy innych wynikach nie ma "myślników".
Może niektóre białka mogą wychodzić na "+" a niektóre na "-" ?
Czy ktoś wie skąd się biorą "strzykające stawy"? Czy tak powinno być w wieku dojrzewania?
|
|
|
|
|
|
|
Makot-ka
Go
|
obok jest pieczątka "C.R.P. - wynik ujemny" Dawno temu też miałam przy okazji badań okresowych pieczątkę "Odczyn VDRL - wynik ujemny" i co to oznaczało? ŻE NIE MA SIĘ CZYM MARTWIĆ Jeśli masz wątpliwości to maszeruj do przychodni lekarskiej - za darmo powinni Ci zinterpretować wynik.
|
|
|
|
|
|
|
SzymonNM100
Go
|
Co do strzelania kości- ja też zauważyłem... Zbyt mało białka?
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Na strzelające stawy lekarz opty kazał mi podeyższyć spożycie białka.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
"Strzelające/pykające stawy" to naciąganie mięśni. Jak mięśnie są rozciągnięte - na stawach nie pyka/strzela. Medycyna chińska akceptuje pykanie/strzelanie. AWF nie akceptuje - mówi,że stawy w tym ruchu ścierają się (ha,ha). My lekarze możemy chodzic na kursy na których uczą pykania/strzelania na każdym stawie, szczeg. korzystnie pykac/strzelac na stawach kręgosłupa. Kurs kosztuje dla lekarza 6000zł (z własnej kieszeni muszę wycalowac),a za pacjenta u którego to zastosuję dostaję 2 zł więcej(DWA ZŁOTE)od Narodowego Funduszu Zdrowia. Trzeba stworzyc konkurencyjne bezpłatne ubezpieczenie dla tych, którzy nie chorują.Doktor Ewa Bednarczyk-Witoszek
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
"konkurencyjne bezpłatne ubezpieczenie dla tych, którzy nie chorują.Doktor Ewa Bednarczyk-Witoszek
Co to jest bezpłatne ubezpieczenie?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Do Bruford. Dłużej jest Pan na optymalnej (lub wstępni), chylę czoła.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Do Bruford. Dłużej jest Pan na optymalnej (lub wstępni), chylę czoła.
????
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Do Bruford Właściwa dieta - implikuje właściwe funkcjonowanie mózgu. Dziedziczymy po przodkach. Mam pytanie natury technicznej. Jakimi parametrami określiłbyś reakcję z odstawienia obserwodaną u alkoholików i narkomanów na trzecią dobę. Obserwuję taką samą reakcję z odstawienia na dietach eliminacyjnych. Też występuje w 99% na trzecią dobę.
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Białko ostrej fazy CRP
Wyszedł mi w badaniu ujemny wynik CRP (-2mg/l) - norma 0 do 6 pozostałe wyniki są dobre,
stawy kości mi "strzelają", co to może być? Mam 16 lat, od 3 lat żywię się optymalnie
Brzeti..rozpoczełeś temat odnośnie CRP. W odpowiedziach temat się rozmydlił dlatego może poprosimy "Lekarkę" żeby przybliżyć ten temat,napewno jest jej znany.Ja również zrobiłem sobie wynik i w wyniku mam napisane tylko CRP.DODATNI .
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Podajcie Swoje wyniki i normy Waszych labolatoriów. Ja w sumie mam dość osobliwe podejście do badań. Po latach poszukiwań odpowiednich badań labolatotyjnych do reakcji z odstawienia i reakcji po prowokacji - zdążam chyba do medycyny nienaukowo-bezwiedzowej (bez urazy Bruford). Widzę jak forsa idzie na jakąś walkę z AIDS, a na "poważne" badania nad DO nie ma kasy. Bruford, Ci z HIV trwają w mojej diecie. Przypominam im o boczku.CD4 zrobią dopiero za pół roku. Z wiadomych względów. Podział na choroby pastwiskowe/korytkowe - przekładałby się na pule limfocytów: Th1 i Th2. Będę złośliwa - może ktoś kto chce "badania" nad DO - zasponsoruje? Chyba mam juz dość tej pracy dla polskiego NFZu.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Podajcie Swoje wyniki i normy Waszych labolatoriów. Ja w sumie mam dość osobliwe podejście do badań. Po latach poszukiwań odpowiednich badań labolatotyjnych do reakcji z odstawienia i reakcji po prowokacji - zdążam chyba do medycyny nienaukowo-bezwiedzowej (bez urazy Bruford). Widzę jak forsa idzie na jakąś walkę z AIDS, a na "poważne" badania nad DO nie ma kasy. Bruford, Ci z HIV trwają w mojej diecie. Przypominam im o boczku.CD4 zrobią dopiero za pół roku. Z wiadomych względów. Podział na choroby pastwiskowe/korytkowe - przekładałby się na pule limfocytów: Th1 i Th2. Będę złośliwa - może ktoś kto chce "badania" nad DO - zasponsoruje? Chyba mam juz dość tej pracy dla polskiego NFZu.
To jest jeszcze inny Fu... . ,,, Ale ja nie o tym. To dla kogo "ta praca" lekarki jest adresowana, że będę złośliwy?!
|
|
|
|
|
|
|
JTKirk
Go
|
jest?? określenie "była" jest tutaj bardziej na miejscu
|