Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: skwareczki (Przeczytany 13450 razy)
|
lekarka
Go
|
Dobrze jest likwidować wszysykie alergie/nietolerancje/awersje. Często spotykam takowe na pomidory. Mniej szkodzą gotowane. Jeżeli chodzi o mnie,jestem za "wyleczeniem" ich. Samsun, jeżeli chcesz zlikwidować problem zastosuj 3 dni bez ziemniaków(rodzina psiankowate) lub dłużej i ...zjedz posiłek z pomidorów(też psiankowate). Powinny być wtedy tolerowane. Najprawdopodobniej za często(?) jadasz ziemniaki. Czasem, jak się ma ochotę, należy organizmowi zrobić odpoczynek od ziemniaków.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Z wczoraj dobra rada mojej mamy nie parz pomidora tylko obieraj ze skórki jak jabłko wtedy te wszystkie świnstwa nie wejdą wgłąb pomidora.Ciekawe, dziś tak zrobiłam z całym pomidorem Rano zjadlam połówkę o 14 zjem drugą napiszę ci czy to spowodowało,że nie mialam wysypki.(w testach skórnych ,które robiłam w sierpniu wyszło uczulenie na Histaminę) zawsze jak jadłam pomidory,truskawki miałam wypryski, ty pewnie też. To pewnie norma jak organizm jest wrazliwy. Myje tylko pomidora pod zimną wodą przed obraniem. Boże ja nawet nie umiem gotować a na DO chyba wszystkiego nauczę się od mamy o gotowaniu(wspaniały bigos ona robi:mniam ,mniam ale muszę go chyba zmodyfikować lub policzyć BTW) Ale każdy kto by chciał ten bigos ugotować wg jej przepisu to nic tego nie wychodzi.Mama na oko daje do smaku przyprawy i jej jest jedyny w swoim rodzaju!!!Pyyycha.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Nie wiem, czy twoja mama dodaje do bigosu powidła śliwkowe - nie śliwki, wino, a własnie powidła. Ja do garu bigosu dodaję słoiczek 400g powideł i bez tego ani rusz. Pycha.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Co do pomidora nie powiem na 100% ale mimo tego,że dziś zjadłam pół pomidora,wczoraj pół a przedwczoraj całego nie wyskoczyły mi czerwone wypryski.Czy innym też podziałało?Co do bigosu to mama dodaje śliwki suszone i grzyby suszone,które wcześniej moczyła.Kroi je dość drobno aby nie było dużych kawałków w bigosie i to może dodatkowo poprawia smak.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|
|