forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 23:46:36

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  GOLONKO Z ZIELONYM BOBEM.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: GOLONKO Z ZIELONYM BOBEM.  (Przeczytany 3203 razy)
MORGANO
Go


Email
GOLONKO Z ZIELONYM BOBEM.
« : 2006-11-26, 09:24:32 »

GOLONKO Z  ZIELONYM BOBEM.
Składniki.
1500g  Golonka peklowana b/k
1000g Wywar z golonka
1350g Bób mrożony gotowany /3 paczki/
500g Cebula
250g Pietruszki
100 g Włoszczyzna krojona w paski
150g Smalec
Pieprz. magii, kostki rosołowe
Sposób przygotowania.
Peklowaną golonkę gotujemy 1,5 godziny z włoszczyzną.
Cebulę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na smalcu.
Po ugotowaniu obrane z kości z golonki kroimy na kawałki tak jak na gulasz. Pokrojoną golonkę przekładamy do brytfanki z cebulą i podsmażamy.
Mrożony bób wrzucamy do wrzącej wody i po zagotowaniu na małym ogniu gotujemy 2 minuty.
Po ostudzeniu bób obieramy ze skórki i łączymy z golonką.
Całość rozcieńczamy wywarem, który uzyskaliśmy z gotowania golonki.
 /około  700g -1000g całość musi  być w miarę płynna gęsta/.
Dodajmy do smaku przyprawy według uznania.
Na końcu tuż przed podaniem dodajemy obowiązkowo pokrojone liście pietruszki całość mieszamy i podajemy.
Do gotowania golonki można dodać pokrojoną włoszczyznę.

Uwaga – Nie wolno żałować pokrojonych liści pietruszki. Dodają niesamowity smak potrawie.

Ogółem  4850 g  B-T-W  413,7 – 547,7 – 227,6 /7500 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  8,5 – 11,3 – 4,7 /150 kalorii /
500 gram porcja 1 osobowa B-T-W  42,6  – 56,5 – 23,5 /770 kalorii /
Stosunek B-T-W  1: 1,3 : 0,6



Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 19 zapytaniami.