MORGANO
Go
|
FASZEROWANE PIECZARKI.
Składniki. 500 g dużych pieczarek, 100g masła, 100g cytryna / 1 szt / 3 ząbki czosnku, natka pietruszki, sól, pieprz
Sposób przygotowania. Pieczarki umyć. Oddzielić kapelusze od nóżek. Kapelusze grzybów nacierać przepołowioną cytryną, aż zbieleją. Nóżki i dwa kapelusze drobno posiekać, skropić sokiem. z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Posiekane pieczarki smażyć na maśle przez pięć minut do odparowania wody. Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekać i dodać do grzybów. Kapelusze pieczarek na faszerować przygotowanym nadzieniem i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez 15 minut w temperaturze 180°C. Podawać z grzankami.
Ogółem 500G B-T-W 14,4 – 83,5 – 14,5 /867/ kalorii / 100 gram produktu B-T-W 2,2 – 12,8 – 2,2 /133 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 3,3 – 19,3 – 3,3 /200 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 5,8 : 1,0
|