MORGANO
Gość
|
CZERWONA KAPUSTA Z RODZYNKAMI.
SkĹadniki. 600 g czerwona kapusta / gĹĂłwka / 50 g sok pomaraĹczowy /wyciĹniÄty z 1 pomaraĹczy/ 100 g czerwone wino wytrawnego 100 g rodzynek 50 g smalec mielony cynamon i imbir
SposĂłb przygotowania. KapustÄ oczyĹciÄ z uszkodzonych liĹci, opĹukaÄ, poszatkowaÄ usuwajÄ
c gĹÄ
b. ZalaÄ jÄ
w rondlu winem i sokiem z pomaraĹczy. DusiÄ na maĹym ogniu pod przykryciem 15 minut, dodaÄ smalec i czÄsto mieszaÄ. Pod koniec wĹoĹźyÄ sparzone rodzynki. PrzyprawiÄ do smaku imbirem i cynamonem.
OgĂłĹem 900 g B-T-W 11,0 – 51,2 – 110,5 /950 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 1,2 – 5,7 – 12,3 /100 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 1,8 – 8,5 – 18,4 /160 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 4,6 : 10,0 B+T/150g -10,4g
|