MORGANO
Go
|
SZNYCLE PO WIEDEŃSKU.
Składniki. 600 g cielęciny z udźca 100 g jajka /2szt./ 100 g masła /lub oliwa do smażenia/ 50 g bułka tarta mąka pszenna, sól, pieprz
Sposób przygotowania. Mięso pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać, mąkę i tartą bułkę wysypać na płaskie talerze. Sznycle panierować kolejno w mące, jajku i bułce. Lekko przycisnąć panierkę ręką, aby dobrze się trzymała. Na patelni rozgrzać masło lub oliwę, włożyć sznycle. Smażyć na rumiano z obu stron. /Podawać z plasterkiem cytryny i gotowanymi ziemniakami, których nie wliczono/.
Ogółem 850g B-T-W 137,5 – 112,8 – 40,6 / 1710 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 16,2 -13,3 – 4,8 / 200 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 24,3- 19,9 – 7,2 / 300 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 0,8 : 0,3 B+T/150G – 44,2g
|