Autor
|
Wątek: Dieta kopenhaska (Przeczytany 63572 razy)
|
elmo
Gość
|
"O jej co ja Ĺźem narobiĹa ? ,zjadĹam dzisiaj jabĹko ,rany boskie ,przecieĹź Kwasniewski pisze ,Ĺźe jabĹko to ...; ono mnie teraz zabija,czujÄ to to juĹź koniec po mnie " .... dzisiaj wypije piwo Tylko wypij zgodnie z zapotrzebowaniem org. , UwaĹźaj teĹź ,bo sĹoneczko mocno Ĺwieci ,ĹźebyĹ potem gĹupstw nie narobiĹ
|
|
|
|
|
|
|
baska
Gość
|
E tam, Morgano, po co do lekarza? Zeby mi powiedzial, ze mam zjadac BTW 1:2,5:0,8 i zoltka? Mam jadlospis od Pani T. Szczepanek; zalecila mi zjadac 3 sniadania na raz, i powiedziala, ze juz nie schudne... Nic dziwnego, kto by to w siebie wcisnal. Dam rade. Moze znowu zrobie diete zoltkowa. Ona na 100% jest optymalna
|
|
|
|
|
|
|
baska
Gość
|
Jak to odbiega od normy? Wydaje mi sie, ze proporcje nie sa takie zle.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
A wiec, dzisiaj zjadlam: kawa z lyzeczka cukru (blech), kawa z 2 lyzeczkami smietany 30% 2 jajka, pol dosyc duzego pomidora, ok 100g bigosu optymalnego, 50g serka topionego - T 13,5g, W 0,6g, ilosci bialka nie pamietam Ten serek, to juz z lakomstwa B-30,5 T-51,2 W-16,3 1,0 : 1,6 : 0,5 Calkiem niezle TAK TRZYMAJ!!!
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
E tam, Morgano, po co do lekarza? Zeby mi powiedzial, ze mam zjadac BTW 1:2,5:0,8 i zoltka? Mam jadlospis od Pani T. Szczepanek; zalecila mi zjadac 3 sniadania na raz, i powiedziala, ze juz nie schudne... Nic dziwnego, kto by to w siebie wcisnal. Dam rade. Moze znowu zrobie diete zoltkowa. Ona na 100% jest optymalna Nie katuj sie tymi zoltkami, trzymaj proporcje jak wyzej a bedzie ok.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
baska. JeĹźeli masz jakiĹ problem to Twoje Ĺźywienie optymalne powinieĹ ustawiÄ Ci lekarz optymalny. Tylko lekarz ma prawo podejmowaÄ decyzjÄ ewentualnie jÄ
zmieniÄ i nalecic Ci ile BTW powinnaĹ codziennie spoĹźywaÄ.JeĹźeli nÄdziesz miaĹa ustalone proporcje indywidualnie do Twojej osoby to wĂłwczas na tej podstawie moĹźemy Ci pomĂłc w ustawianiu jadĹospisu by utrzymaÄ siÄ w proponowanych i zalecanych przez lekarza proporcjach. To co napisaĹaĹ powyĹźej dalekie jest od jakiej kolwiek normy. Muszisz pamiÄtaÄ, Ĺźe biaĹko trzeba spoĹźywaÄ codziennie bo bez biaĹka nie ma Ĺźycia. Skor chcesz schudnÄ
Ä to powinnaĹ zjeĹÄ mniej tĹuszczu i wÄglowodanĂłw. Ale jak juĹź wspomniaĹem to ustali Ci lekarz.
Dobra rada, nic nie kosztuje , i jak nie schudniesz, zawsze masz kogo obwinic-- lekarza optymalnego!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Gość
|
Na powyĹźszej iloĹci T siÄ dobrze chudnie.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Gość
|
Moze znowu zrobie diete zoltkowa. Ona na 100% jest optymalna Ja ostatnio podjadam sporo zĂłĹtek i ... schudĹam (tzw. oponka w talii mi siÄ zmniejszyĹa). ŝóĹtka zjadam nie z zamiarem schudniÄcia tylko w celach zdrowotnych. ŝóĹtka to jednak şóĹtka!
|
|
|
|
|
|
|
baska
Gość
|
dzien 2:
kostka cukru, 2 parowki, 100g bigosu, lod smietankowy, 5 zodkiewek.
Jutro dzien zoltkowy.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Baska, wczesniej byla lyzeczka cukru zwazylam 5g.ile wazy kostka cukru nie mam pojecia. Ile waza 2 parowki ? 100g. bigosu jak "optymalny wg. K.K. to B-7,0g T-21,6g W-2,8g. Lod smietankowa --jaki optymalny czy sklepowy /ile wazyl? 5 szt. rzodkiewek--kochana Basiu ile to moze wazyc?
|
|
|
|
|
|
|
baska
Gość
|
No tak, przepraszam. To byla lyzeczka cukru (pomylilo mi sie), parowki w sumie 151,6g, bigos optymalny, Lod Big Milk B 37,4g, T 5,06g, W 22g, A zodkiewki, hm, ze 100g.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
B-59,8 T-79,0 W-33,4 1,0 : 1,3 : 0,5
|
|
|
|
|
|
|
baska
Gość
|
dzien 3: zoltko, 150g kurczaka, lyzka smalcu (10g), 20g ziemniak (jeden mlody), 5g masla, 15g truskawek (3truskawki). B: T :W 35,75: 34,32: 4,12 1:0,96:0,12 YYYYYY, chyba zle policzylam
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Basiu radzisz sobie calkiem dobrze, a co mowi waga?
|
|
|
|
|
|
|
baska
Gość
|
Waga mowi to samo, co Ty Hano Jeszcze 4kg, do wagi idealnej, obliczonej gdzies w Internecie.
|
|
|
|
|
|
|
baska
Gość
|
dzien 4
rosol na zeberkach 250 ml, 100g bialej kielbasy, 70g lod, 250 ml piwo.
B:27,15 T:35,32 W:32,58 1:1,3:1,2
Dzisiaj to przesadzilam...
|
|
|
|
|
|
|
baska
Gość
|
Ale, to powoli schodzi... Jeszcze 3kg do mojego idealu
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Gość
|
BaĹka nie narzekaj ,bo idzie w dobrym kierunku .A jak do czegoĹ dochodzi siÄ powoli,znaczy ,Ĺźe to coĹ (sukces pewnego rodzaju) bÄdzie siÄ dĹugo utrzymywaÄ Oby wciÄ
Ĺź ....
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Ale, to powoli schodzi...Jeszcze 3kg do mojego idealu Basiu, i na czym w koncu stanelo?-- pytam o kg. ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|