Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Cukry proste (c.p.) (Przeczytany 13749 razy)
|
lekarka
Go
|
Owoce, soki owocowe, miód, dżemy nie/słodzone, cukier z cukierniczki, laktoza, czekolada gorzka/mleczna, glukoza. W pierwotnej wersji mojej książki też je zaliczyłam jako - niejadalne (powiedziałabym nawet trujące). W każdej ilości (!?). Powiedziałabym, że jak organizm jest ok. - to mniej mu c.p. szkodzą. Niestety jedną z korekt robiła rodzina wegetariańska . Nie mogli tego przeżyć. Na szczęście przekonali się, że dziesięć truskawek jest ok. a 25 na posiłek - to za dużo! Cukry proste, jak wiadomo dla nas jakie inne jeszcze pokarmy - podnoszą trójglicerydy na czczo. Z owoców ZAWSZE zalecam...pomidory, ziemniaki, buraki, kapustne i inne warzywa, czasem k. gryczaną w ilości oczywiście niskowęglowodanowej. Tylko ta rodzina przekonała mnie do owoców (na chwilę). Teraz zauważam, że z owoców najlepsza jest np. ...cebula , albo seler, ogórek czy marchewka. Jak do tego "przekonać" resztę społeczeństwa? Chyba każdy musi "dojrzeć" na swój sposób.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Oczywiście mniej szkodzą "zapakowane" w smalec, albo w masło kakaowe...
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Jak do tego "przekonać" resztę społeczeństwa ?Ewo,najblizszej osoby,z ktora dzieli sie sypialnie nie mozna przekonac a co dopiero kogos z ulicy??
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Jak ktoś nie ma umysłu otwartego na "inność", chociaż troszeczkę, to się nie da "przekonać". Trzeba mieć w sobie ciekawość życia, innośći, ludzi, wszechświata... Od zewnątrz nikomu umysłu nie otworzysz. Można opowiadać, można pisać, ale jeśli ktoś nie poczuje wewnętrznej ochoty by czymś się zainteresować, to nic z tego.
M
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
najblizszej osoby,z ktora dzieli sie sypialnie nie mozna przekonac a co dopiero kogos z ulicy?? No. Trzeba mieć w sobie ciekawość życia, innośći, ludzi, wszechświata...
Właśnie.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
?[b]Ewo,najblizszej osoby,z ktora dzieli sie sypialnie nie mozna przekonac a co dopiero kogos z ulicy?? :
Kodar- dziel z najblizsza osoba stol, a pozniej sypialnie --moze zadziala.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
A jeszcze lepiej znaleźć taką osobę z którą i stół i sypialnię i całą resztę się dzieli M
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Ewo -TRUSKAWKI :(co to jest 10 szt właśnie zjadłam 5 suszonych śliwek -z mojego ogrodu wysuszone na słoneczku i tez kupe mają wegli -Jakie to niesprawiedliwe Marishka - co zdziczały wam te kociaczki?? tamte były bardziej przytulskie.
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Go
|
A co sadzicie o kiwi- jakies 10g. weglowodanow. I do tego niespecjalnie slodkie. Mi wydaja sie calkiem rozsadna propozycja...
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Co kilka dni... Trzeba się jednak kierować WŁASNYMI smakami! Cudze porady są dobre, własne TEŻ trzeba brać pod uwagę. A więc, róbmy swoje i nie przejmujmy się.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Kodar- dziel z najblizsza osoba stol, a pozniej sypialnie --moze zadziala Hana,to mam sie wyprowadzic z sypialni i spac na stole juz wszystko wyprobowalam jezeli chodzi o zmiane jedzenia w mojej rodzinie.Moj grubas jak podjadal moje tluste jedzenie to jeszcze wiecej przytyl.Nawykow jedzenia duzej ilosci weglow.jednak nie zatracil!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Kodar, wyprowadź się w ogóle. Sądząc bowiem z nazewnictwa stosowanego wobec .... jesteś Ty i on w poważnych tarapatach emocjonalnych. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Kodar- dziel z najblizsza osoba stol, a pozniej sypialnie --moze zadziala Hana,to mam sie wyprowadzic z sypialni i spac na stole juz wszystko wyprobowalam jezeli chodzi o zmiane jedzenia w mojej rodzinie.Moj grubas jak podjadal moje tluste jedzenie to jeszcze wiecej przytyl.Nawykow jedzenia duzej ilosci weglow.jednak nie zatracil!!!!
Czemu nie , na stole tez mozna.......,zmiany sa bardzo wskazane. Z tym podjadaniem --to uwazaj bo do CUKRZYCY tylko krok. Pierwsze oznaki "tarapat emocjonalnych"--po 7 (siedmiu)latach, wtedy zaczyna dzialac "magiczna"siodemka.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Pierwsze oznaki "tarapat emocjonalnych"--po 7 (siedmiu)latach, wtedy zaczyna dzialac "magiczna"siodemka.
Pierwsze to jednak już po 3 latach, po 7 to drugie i mocniejsze oznaki. Ale niektórzy i te ignorują... M
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Kodar, wyprowadź się w ogóle A ja jestem z moim menem 20-cia lat razem i mam zamiar jeszcz ze 20pozostac a jak sie da to i dluzej.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Wobec powyższej deklaracji nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wszystkiego dobrego na nowej 20 letniej drodze życia !
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Kodar -ja nawet ślubasowi nie mówie ,ze żywi sie optymalnopodobnie on na szczęście nigdy nie lubił słodyczy - w odróznieniu odemnie . ale teraz coraz częściej podjada
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|