MORGANO
Go
|
WĘDZONKA Z RYŻEM.
Składniki. 200 g cebuli posiekanej 100 g masła 200 g długo ziarnistego ryżu 700 g bulionu wywaru mięsnego 300 g, wędzonki 200 g śmietany kremówki 30% 4 łyżki pokrojonego szczypiorku, sól, pieprz
Sposób przygotowania. Obraną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Dodać ryż i mieszać) aż się zeszkli. Ryż zalać wrzącym rosołem lub bulionem zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem. Po 10 minutach dodać do ryżu pokrojoną w drobną kostkę wędzonkę. Całość dogotować, wymieszać i przygotować do podania na stół. Z śmietanki ubić gęsty krem. Potrawę polać śmietaną wymieszaną z szczypiorkiem bezpośrednio przed podaniem.
Ogółem 0000g B-T-W 90,1 – 162,4 – 178,1 / 2540 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 5,3 – 9,6 – 10,5 / 150 kalorii / 200 gram porcja 1 osobowa B-T-W 15,9 – 28,7 – 31,4 / 450 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,8 : 2,0 B+T/200g – 44,6g
|