Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: alergia i DO (Przeczytany 8340 razy)
|
hariatka
Gość
|
witam wszystkich;) jestem bardzo zainteresowana DO, tylko chcialabym zapytac czy jest ktos z alergia, kto widzi u siebie ( szczegĂłlnie w wynikach badan ) jakies zmiany na lepsze? bede wdzieczna za odpowiedz. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
baska
Gość
|
Moze nie jestem ta osoba, od ktorej chcialabys uslyszec odpowiedz, ale
Mam uczulenie na nikiel i inne metale. Nie moge nosic sztucznej bizuterii, guzik od spodni, powoduje okropna, swedzaca wysypke. Gdy pilnuje proporcji i nie jem mlecznych, to uczulenie w "magiczny" sposob znika. Jak sie troche rozluznie, to samo uczulenie znowu w "magiczny" sposob powraca.
|
|
|
|
|
|
|
hariatka
Gość
|
oj to na prawde wspolczuje, juz sama nie wiem jak to wszytsko ma dzialac, ale z tego wynika ze na prawde nasz organizm szwankuje pod kazdym wzgledem, jesli jest zle odzywiany!!! zycze powodzenia noi obys mogla nosic bez obaw piekna bizuterie
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Gość
|
Dzien dobry
Ja od kiedy zywie sie niskoweglowodanowo nie mam objawow alergii.
A wczesniej mialem. Katar w czasie wiosny i lata, zapalenie spojowek przez minimum 2 miesiace w roku, uczulenie na kurz i roztocza (dosc silne, objawiajace sie nawet w bibliotece) + kilka innych drobnych nietolerancji.
Od kiedy ograniczylem weglowodany i od momentu gdy nie tykam zborz problemy minely.
Czasem miewam silne reakcje alergiczne (ale nazwalbym je uzasadnionymi). Jakie bylo moje zdziwienie, gdy w lato po ukaszeniu komara po 2 minutach mialem wielkiego swedzacego babla. Niezwykle intensywna reakcja z miejscowa goraczka. po 30 minutach objawy zaczely ustepowac, po godzinie wszystko bylo ok, a nastepnego dnia nie bylo sladu.
Oczywiscie ja nie jestem reprezentatywna dla spoleczenstwa grupa, tak wiec nie wiem czy moj przypadek jest charakterystyczny i czy innym alergikom ZO tez pomoze.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Gość
|
Sama nie mam alergii. MiaĹam - na produkty mleczne. JuĹź przed poznaniem DO leczyĹam alergikĂłw - dietami eliminacyjnymi. 18 lat "pracy" z alergiami i ich pochodnymi (choroby z autoimmunoagresji). Co chcesz wiedzieÄ?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
Sama nie mam alergii. MiaĹam - na produkty mleczne. JuĹź przed poznaniem DO leczyĹam alergikĂłw - dietami eliminacyjnymi. 18 lat "pracy" z alergiami i ich pochodnymi (choroby z autoimmunoagresji). Co chcesz wiedzieÄ?
a ja miaĹem alergiÄ na pomidory ( bom miaĹ szklarniÄ ) , i alergiÄ na sezamki ( bo mi rodzice przywozili z NRD kilogramami ) przewlekĹy nieĹźyt nosa w dobrej klinice wojskowej ( w trakcie sĹuĹźby woj   l 19 )  leczono mi .... mĹotkiem i dĹutem!  PoĹamano i prostowano ( choÄ byĹ prosty ) Alergicy nie powinni stosowaÄ zbyt nagĹej zmiany w sposobie Ĺźywienia, wprowadzania nowych, dotychczas niespoĹźywanych produktĂłw o nieznanym skĹadzie, a takĹźe rozpoczynania restrykcyjnej diety, zwĹaszcza jeĹli cierpiÄ
na alergiÄ pokarmowÄ
i majÄ
ustalonÄ
, zbilansowanÄ
dietÄ. http://stooq.pl/n/?f=981527&c=2&p=4+22jem wszystko i nie mam Ĺźadnych alergii, mĹotek pomĂłgĹ ? nie - Ĺmietana , masĹo , smalec i boczek,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|