Autor
|
Wtek: "Naukowcy ostrzegają: Za pięć lat koniec świata" (Przeczytany 116416 razy)
|
Uponstar
Go
|
No, Forsyth jest fajny. Dla mnie wstrzasajace bylo, jak opisywal zapomniana wojne w Nigerii, o ktorej nikt nie chce pamietac... Podobala mi sie tez Ikona.
No i DZIEŃ SZAKALA. Gościo (forsythe) pracował dla MI6, co zresztą widać chyba. Wszystko z detalami opisane.
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Jak na razie przeczytalam tylko 2 ksiazki Lysiaka: "Rzeczpospolita klamcow- Salon" i "Najgorszego". Sa mocno denerwujace, sadze, ze zawieraja (NIESTETY) sporo prawdy .
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Łysiak wywołuje skrajne emocje, u mnie również, ale język i jego proza...znakomite ! Baśka, polecam "Statek". Ostre, pieprzne. Łysiak często mówi tam tzw. prawdę, ale też bzdurzy, że głowa mała. Robi to jednak ustami swych bohaterów, m.in. Ralpha Flawenola, więc to jakoś funkcjonuje Waldek to dobry pisarz, ma znakomity ostry styl wypowiedzi - wielki umysł, ale nie zgadzam się z większością jego poglądów. Drażnią mnie jego patriarchalne i szowinistyczne zapędy, ale czyta się wybornie. Po to jest rozum, by z dziwnych rzeczy śmiać się czytając i krytykować, co nie gra w sercu, a chwalić za to, co wedle woli tego godne. ps: Jedna uwaga , bardziej dygresja - w stronę uprawiania krytyki. Nie powinno się tego robić wbrew faktom albo nie posiadajac wystarczającej argumentacji. Musi być jakiś argument. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Łysiak wywołuje skrajne emocje, u mnie również, ale język i jego proza...znakomite ! Baśka, polecam "Statek". Ostre, pieprzne. Łysiak często mówi tam tzw. prawdę, ale też bzdurzy, że głowa mała. Robi to jednak ustami swych bohaterów, m.in. Ralpha Flawenola, więc to jakoś funkcjonuje Waldek to dobry pisarz, ma znakomity ostry styl wypowiedzi - wielki umysł, ale nie zgadzam się z większością jego poglądów. Drażnią mnie jego patriarchalne i szowinistyczne zapędy, ale czyta się wybornie. Po to jest rozum, by z dziwnych rzeczy śmiać się czytając i krytykować, co nie gra w sercu, a chwalić za to, co wedle woli tego godne. ps: Jedna uwaga , bardziej dygresja - w stronę uprawiania krytyki. Nie powinno się tego robić wbrew faktom albo nie posiadajac wystarczającej argumentacji. Musi być jakiś argument. Tomek Skubaniec, warsztat ma - własciwie miał. Teraz sie zmienił, moim zdaniem też nie powinien z siebie robić bohatera opozycji, bo nim nie był. Był za to bohaterem mlodzieży, jakąs odmianą Bahdaja, bohaterem ludzi dorosłych, lecz jak juz wspomniałem, moim zdaniem byl. W moich oczach dyskwalifikuje go jego bufoniastość. Z drugiej strony jest taki angielskilord bufonowaty, Jefrey Archer a tego lubie, nie wiem czemu. Moze dla tego, ze na jego fantasmagotriach nie buduje się polityki? a budowanie kraju na ksiązkach Łysiaka, to jak budowanie kraju na Archiwum X
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czy jakiś koniuszek światka może znowu się zbliża? Ktoś wie coś?
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ale ta wojna chyba dopiero jak świat się wzajemnie wyszachuje sankcjami, wykluczy ekonomicznie i gospodarczo.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może po końcu świata...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ło Matko! A gdzie Bóg, Honor, Ojczyzna, Kościół Katolicki... Chociaż patriotyczniej może KK na pierwszym miejscu? I ta "wolność nasza i wasza" do tego? Mickiewicz, Słowacki, ks. Tischner...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ło Matko! A gdzie Bóg, Honor, Ojczyzna, Kościół Katolicki... Chociaż patriotyczniej może KK na pierwszym miejscu? I ta "wolność nasza i wasza" do tego? Mickiewicz, Słowacki, ks. Tischner... Wszystko na swoim miejscu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak listy gończe. Trzy lata temu rozmawiałem na pewnej imprezce z pewnym Europosłem. Szczegółów nie podaję, bo w tym roku też startuje... Mówię do niego: dlaczego nie poruszysz kwestii Diety Optymalnej w Brukseli i w Warszawie? Udał, że nie słyszy... I tak najczęściej bywa.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Widocznie też należy do tych współczesnych myśliwych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|