RafałS
|
Hha! A drogie masła, śmietanki, jajca chcemy mieć?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak się przygotuje, wykona, to i jajca, i masło, i mięso mogę być w dalszym ciągu tanie. Z jajkami i mięsem nie ma problemu, bo to tylko rok na rozwinięcie, ale z mlecznymi nawet przy zniesieniu kwotowania, to minimum 4-5 lat zanim zacznie poprawnie funkcjonować. Z drugiej strony, co to jest 5 lat w skali kraju?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jak listy gończe. Trzy lata temu rozmawiałem na pewnej imprezce z pewnym Europosłem. Szczegółów nie podaję, bo w tym roku też startuje... Mówię do niego: dlaczego nie poruszysz kwestii Diety Optymalnej w Brukseli i w Warszawie? Udał, że nie słyszy... I tak najczęściej bywa. Tym bardziej poprosze o szczegoly
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Normalna kolej rzeczy Niewiele się da z tym zrobić
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie będzie w 2012 roku końca świata. Tego rodzaju głupoty są świetnym pretekstem dla apokaliptycznie nastawionych ludzi, którzy nienawidzą życia i którzy za każdym razem, gdzy zwierzysz im sie, że chciałbyś żyć wiecznie, odpowiedzą - "ale co bym tu robił" lub "nudziłbym się". Takich ludzi naleźy albo leczyć albo omijać. Sporo tego rodzaju osób spotkałem.
Tomek
Hehe, dobre
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ktoś, kto twierdzi, że chciałby żyć wiecznie nie przemyślał widać problemu
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jak się przygotuje, wykona, to i jajca, i masło, i mięso mogę być w dalszym ciągu tanie. Z jajkami i mięsem nie ma problemu, bo to tylko rok na rozwinięcie, ale z mlecznymi nawet przy zniesieniu kwotowania, to minimum 4-5 lat zanim zacznie poprawnie funkcjonować. Z drugiej strony, co to jest 5 lat w skali kraju? 3+
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
...- już dziś nauka i medycyna pozwalają nam żyć znacznie dłużej niż nasi przodkowie. Odnosząc do powyższego posłużę się kolokwialnym cytatem oraz zdecydowanie infantylnym ... .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie sprecyzowano, którzy to przodkowie, więc kolokwializmy nie są takie bardzo uzasadnione.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No, natura wie lepiej, skoro tak jest, tak ma być Walka z jej prawami nie ma większego sensu.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie doprecyzowałeś praw.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie doprecyzowałeś praw. Bo to Ona je precyzuje na bieżąco
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A! Praw Natury. A nie praw wynaturzonych. Kto twierdzi, że chciałby żyć wiecznie osiągając cel walcząc wiecznie, też nie przemyślał zagadnienia, choć wydaje się być konsekwentny w zakresie wieczności. Co do marzeń o życiu wiecznym. To subtelny kompromis pomiędzy tym co zostało nam wryte, a tym co samodzielnie rozdrapaliśmy. (choć to zdanie uważam za wielką przenośnię, ponieważ ... ponieważ akurat ja- mam czas na to) P.s. Zycie długowieczne, to nie jest rozwinięcie i następstwo życia wiecznego, zwyczajnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak na razie, żeby żyć wiecznie, trzeba umrzeć I w Chrystusie i bez niego, bez różnicy
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Albo się dopisać do jakiej encyklopedii.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Albo się dopisać do jakiej encyklopedii. Sztuczka nie lepsza niż obcięcie łepetyny i trzymanie jej na "wszelki wypadek" w zamrażalniku
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jo! Mauzoleum, piramidy, o kociołek.
|