Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Poważny dylemat po lekturze dr Kwaśniewskiego i dr D'Adamo. (Przeczytany 12481 razy)
|
lekarka
Go
|
Co złego robi banan? Bo Bartek cały czas robi rzadkie kupki.A może odstawić mu banana na kilka dni?Czy mam napisać email ze wszystkim co jadł. ?
Umnie chodzi tu o koniak . Jelito normalizuje się po 2, najdalej po 3 dniach na właściwej diecie. Wolałabym zamiast banana codziennie zaproponować mu coś innego. Kubuś marchewkowy ... jabłko (o potrawach z ziemniaka wiesz), no i co 5 dni budyń optymalny (z "właściwą" ! ilością masła ).
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Budyń optymalny z Książki kucharskiej JK może być?Smietankowo-pomarańczowy lub w innych smakach ale podstawa ta sama.Śmietana,mąka ziemniaczana,masło,żółtka białka,odrobina cukru. do tego pomarańcze może lepiej mandarynki? albo cytryny jak ktoś lubi, nie będę cytować przepisu bo toan mnie pewnie zabije .Czy przepis z Pani książi bo coś mi się wydaje,że tam go Pani opisała bez podania gramatury składników.?Ale może mam sklerozę?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Sklerozę? W Twoim wieku ? Każda opcja jest dobra, byle tłusta.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Czy to coś złego mieć ochote na koniak ,ja bardzo często tak mam tylko koniaku brakuje - Banana też lubie i wcale mi nie szkodzi , szkoda ,ze tylko tak nawęglony bo zjadłabym dwa
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Rudka,to zjedz dwa jezeli ci nie szkodza,ale wtedy ani grama innych wegli.Skrobiowe wegle jednak najlepsze
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Kodar -banan mi szkodzi na biodra i zauwazyłam ,ze jabłka tez . Z majonezem ostatnio miałam pare razy wpadke - no i przekonałam sie ,ze od tego tłuszczu jednak sie tyje coprawda ćwiczyłam -ale już nic nie pomogło wiec narazie jestem jeszcze gruba
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
...no i przekonałam sie ,ze od tego tłuszczu jednak sie tyje
Od tłuszczu sie tyje jak się spożywa tyle samo białka ,albo węglowodanów. Ja jak jem z przewagą białka ,to w życiu ani grama nie przytyje ,a wręcz przeciwnie Jak zaczęłam jeść tłuściejsze mięso,jaja,masło i skórki wieprzowe ,to przytyłam. Ale zamiast zjadać sobie optymalnie ,to ja się na to jedzonko "rzuciłam",co przyniosło swoje efekty w postaci mdłości. A szkoda .Znów jestem na starcie...
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Ty Elmo masz lepszy metabolizm i nie masz skłonności do tycia w takim razie. Ja w zasadzie tylko wage w miare utrzymuje na tłustym jedzeniu -ale majonez to chyba jednak inny tłuszcz -bo nie można przestać i niestety nie zemdli a jednak po świętach po nim znowu zaokragliłam sie
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Jedyne ,co mogę napisać ,to to ,że uwielbiałam majonez jak byłam dzieckiem. I ogromnie mnie dziwi ,że moje dzieci go nie znoszą-wolą chrzan ,a ja chrzanu nie znosiłam Pewnie i mam inny metabolizm ,bo nie udało mi się przekroczyć wagi 50kg ,odliczając okrec ciązy kiedy to przytyłam 16kg i mnie bardzo kręgosłup bolał. szkoda ,że wtedy nie wiedziałam o ŻO ,bo pilnowałabym tej wagi w ciąży ...,ale było,minęło ... Jak to się mówi " Kijem Wisły nie zawrócisz"
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Do majonezu pozostają Ci raczej warzywa (jako W). Trudno z nimi zjeść za dużo W. Z owocami trzeba sie pilnować (nie jadać ich codziennie).
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Owoce sa dobre jak chcesz miec "wymieciony" wczorajszy obiad--np. grapefruit na sniadanie=czyszczenie wewnetrzne.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Niskowęglowodanowe: arbuz, porzeczki, grejpfrut, maliny, melon, avokado, cytryna, truskawki. Chociaż reszta - tez niczego sobie. Na DO nie jesteśmy w stanie zjeść dużo glukozy/fruktozy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|