Autor
|
Wtek: Kto wyzbył się cukrów prostych ? (Przeczytany 96798 razy)
|
Hana
Go
|
zauwazylam,ze gdy zjem cukry proste w owocach a gorzej w dzemach moja skora na dloniach staje sie wyraznie i pokaznie wysuszona, po nadmiarze wegli ,ponad 50g staje sie ociezala,niespokojna i byle jaka, U mnie na odwrot -jak za malo to spie, w normie=b. d. samopoczucie, przekroczone rozpiera mnie energia (wtedy robie porzadki).
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Hano,to moze za malo tluszczu,? tym co w ruchu,trzeba taz troche wiecej tluszczu, jak zwiekszylam do ok 180g, do ok. 30g biaka,i 50g wegli to zaczelam dopiero tryskac energia
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Kodar-zrobilam dzisiaj zapasy na pare dni, i tak: 1. upieklam chleb/mieszany sezam, slonecznik, siemie lniane--13,6 : 38,0 : 9,9 (B.T.W)/ 1 : 2,7 : 0,7. 2. " placki ziemniaczane 4,8 : 8,8 : 9,6 /1 : 1,8 : 2,0. 3.uzupelnie pomidorem, papryka, cebula, smalcem i boczkiem. Ogolnie trzymam sie proporcji 40 : 100 :40, poniewaz po rotacji mlecznych schudlam 5 kg. i tak zostalo.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
po moich dolegliwosciach pasa brzusznego spowodowanych jedzeniem bialka zwierzecego i grzybow w occie,poprawilam maslem orzechowym i na koniec kawa,ale wszystko liczone i ze smalcem,i tak jadlam przez pare dni, ,bolesci przypomnialy mi ,ze musze zmienic moj zestaw, probowalam wszystkiego,zoltka ,boczek,kartofle pod rozna postacia-nic nie pomagalo, od momentu jak zaczelam naczczo od oliwy/takiej po ktorej nie mam bolesc/i,albo podgardla,albo boczku,moje bolesci znikaja, no i schudlam jescze 1kg=58kg, a pestki wszelkiego rodzaju bede jadla, bez bialka zwierzecego, nawet juz mnie do nich nie spieszno, mleczne tez rotuje,zbozowych nie jadam ani tych bezglutenowych
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
po moich dolegliwosciach pasa brzusznego spowodowanych jedzeniem bialka zwierzecego i grzybow w occie,poprawilam maslem orzechowym i na koniec kawa,ale wszystko liczone i ze smalcem,i tak jadlam przez pare dni, ,bolesci przypomnialy mi ,ze musze zmienic moj zestaw, probowalam wszystkiego,zoltka ,boczek,kartofle pod rozna postacia-nic nie pomagalo, od momentu jak zaczelam naczczo od oliwy/takiej po ktorej nie mam bolesc/i,albo podgardla,albo boczku,moje bolesci znikaja, no i schudlam jescze 1kg=58kg, a pestki wszelkiego rodzaju bede jadla, bez bialka zwierzecego, nawet juz mnie do nich nie spieszno, mleczne tez rotuje,zbozowych nie jadam ani tych bezglutenowych Kodar jak robisz maslo orzechowe?, i czy jesz go z wedlina? i jak smakuje? .
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Hana,maslo kupowalam w sklepie Aldi, jest z dodatkiem cukru i soli , bedac na Swieta w Polsce kupilam orzechowe bez cukru,smakowalo super , jadalam lyzeczka ze sloika bez dodatkow
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Kodar-jest na tym produkcie podane ile B. T. W. w 100g?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Hana,jest napisane,tylko nie moge Ci podac,bo nie mam ani jednego sloiczka w zapasie,zeby nie kusilo, a dokladnie nie pamietam, Krystian podal strone z nasionami,moze tam zajrzyj, uciekam na slonce,pzdr A.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Moj mąż od czasu do czasu zajada masło orzechowe.Właśnie mam w domu. Podaje skład w 100g:
B-17,2 T-57,4 W-16,7
To jest firmy Felix .
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Jezeli to jest ten produkt o ktorym mysle , to nie polecam go nikomu , bo poza CUKREM i E-symbolami nie przedstawia zadnej wartosci odzywczej .
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Dziekuje Elmo, nawet niezle wyglada 1 : 3,3 : 0,9.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Hana ,masz ochotę spróbować masła orzechowego? Jeśli tak , to zawsze zobacz czy nie zawiera cukru.To firmy Felix nie zawiera dodatków w postaci cukru. A teraz mi aż ślinka poleciała na myśl o maśle orzechowym ,a niestety ja nie jadam
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Elmo , moze jutro na sniadanie zjem plaster masla oblozonego orzechami wloskimi i laskowymi .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Ale Hano ,to nie to samo ,bo w maśle orzechowym masz tłuszcze roślinne a w maśle takim (tłuszcze zwierzęce) i jak dodasz orzechy to pomieszasz T zwierzęce z roślinnymi. Sama nie wiem jaki to ma wpływ i czy w ogóle ma No możesz spróbować
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
To to orzechowe/kupne , nie jest normalnym maslem z mielonymi orzechami.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Hano masło orzechowe ,to masło z orzechów -zawiera tłuszcze roślinne z orzechów. Ono nie ma nic wspólnego z masłem z mleka krowiego.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Zauważyłam coś ciekawego - jak zjem za dużo W w posiłku - mam ochotę ...sprzątać. Też tak macie? a ja gdy wypilam pol szklanki oliwy i zagryzlam boczkiem,bez wegli,to na tym paliwie sprzatalam ze 4-y godz. non stop
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Kodar a ja zauwazyłam ,ze mam dużo werwy do sprzatania ,biegania chęć do zycia -jak tylko mi w okna słonce zaświeci . wejde do jadalni -północ mysle coby tu sobie dobrego przygotowac do zjedzenia od razu przechodzi ochota na porzadkowanie . dobrego kopa dostaje -jak nagle ktos mi sie zapowiada -to ja siebie nie poznaje ,ze potrafie byc tak szybka
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
a ja gdy wypilam pol szklanki oliwy i zagryzlam boczkiem,bez wegli,to na tym paliwie sprzatalam ze 4-y godz. non stop Ty to masz zdrowie . Ja po 2 godzinach już nie mogę sprzątać .
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
|