forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-19, 12:28:30

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
659831 wiadomości w 4058 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  BIGOSIK Z LINA.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: BIGOSIK Z LINA.  (Przeczytany 2696 razy)
MORGANO
Gość


Email
BIGOSIK Z LINA.
« : 2007-03-08, 00:09:13 »

BIGOSIK  Z  LINA.

Składniki.
1000g lina ryba
750 g kiszonej kapusty
200 g włoszczyzny
200g śmietany
50 g cebuli
50 g masła
2 suszone grzyby, liście laurowi ziele angielskie, sól do smaku.

SposĂłb przygotowania.
Lina sprawić opłukać ściągnąć skĂłrę odfiletować, pokroić na porcje i    posolić. Kapustę oraz umyte, obrane i utarte na tarce o duĹźych otworach warzywa, /ja uĹźywam krojoną włoszczyznę mroĹźoną/ przyprawy i grzyby zalać wodą i ugotować. Gdy warzywa będą miękkie, podprawić zarumienionym masłem z cebulą. Przygotowaną rybę włoĹźyć do warzyw. Całość dusimy razem około 20 minut i pod koniec dodajemy słodką śmietanę 30%.

Ogółem 2300g B-T-W 184,8 – 151,8 – 48,6  / 2300 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  8,0 – 6,6 – 2,1 / 100 kalorii /
250 gram porcja 1 osobowa B-T-W  20,1 – 16,5 -5,3 / 250 kalorii /
Stosunek B-T-W 1 : 0,8 : 0,3 
B+T/250g -36,6g




Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.024 sekund z 17 zapytaniami.