forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 18:39:57

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com
669806 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Przewlekłe zapalenie migdałków
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 46 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Przewlekłe zapalenie migdałków  (Przeczytany 689180 razy)
MW
Go

Email
Odp: Przewlekłe zapalenie migdałków
« Odpowiedz #280 : 2007-10-21, 10:12:19 »

Gdzie mogę znaleźć więcej info o diecie najlepszej dla mnie?

Możliwe, że tu
http://www.dietaoptymalna.com/
znajdziesz coś ciekawego.
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #281 : 2007-10-21, 21:28:51 »

A kto by słyszał o "lekarce", gdyby nie forum Kwaśniewskiego 

jezeli ty nie szlyszales,to nie znaczy ,ze i inny nie slyszeli,
ona od 20 lat wnikliwie bada i leczy schorowanych optymalnych i nie tylko Smile
malgo35
Go

Email
« Odpowiedz #282 : 2007-10-21, 22:25:05 »

jezeli ty nie szlyszales,to nie znaczy ,ze i inny nie slyszeli,
ona od 20 lat wnikliwie bada i leczy schorowanych optymalnych i nie tylko Smile

Lekarka o Diecie Optymalnej przeczytała po raz pierwszy w Dzienniku Zachodnim w roku 1995.
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #283 : 2007-10-23, 22:24:59 »

1.Mam zamiar zastosować Twoje rady odnośnie diety. Gdzie mogę znaleźć więcej info o diecie najlepszej dla mnie?
Czytałem trochę na  http://www.dobradieta.pl/index.php
2.Pisałaś wcześniej, że mogę jeść ziemniaki, które są z kolei odradzane na stronie powyżej. . .?
3.Co to są te masy naskórkowo-bakteryjne?
Jestem w stanie sam je zlokalizować?
Jak wyglądają?
4.Sugerujesz stosowanie szczepionek równolegle z dietą?

1. DIETA OPTYMALNA. Może być też dieta w cukrzycy z mojej strony internetowej +masło, śmietana, czekolada (byle nie za dużo). Nadmiar węglowodanów (m.in.) powoduje rozrosty bakterii.
2. Jak lubisz ziemniaki - ok. Jak nie też ok. My jadamy ziemniaki jako źródło węglowodanów. A nie lubisz frytek? placków ziemniaczanych?

Laryngolog ... zatok stwierdził, że są w normie. W migdałach zdiagnozował niewielkie ilości ropy, które następnie pędzelkowałem jodyną i nystatyną

3. uciska się migdały trzonkiem łyżki i patrzy się czy wydzielają i co wydzielają.
4. Ja jestem zwolenniczką tylko diety i ewentualnie psychoterapii. Jak się da. Lubie też polecać bańki. Tani sposób. Smaruje się plecy oliwą i ... gumową bańką z zassanym powietrzem pod nią jeździ się po plecach. Aż do powstania wybroczyn. Opisałam to na forum.
krzych_op
Go

Email
« Odpowiedz #284 : 2007-10-24, 12:40:27 »

Lekarka,
dzięki za odpowiedź!

Od ponad 2-ch tygodni staram się stosować dietę niskowęglowodanową. Nie stosuję na razie restrykcyjnie zasad, ale przestałem słodzić herbatę i kawę (sukces Wink), nie jem owoców, ograniczam się do bułki dziennie i najwyżej dwóch kromek chleba.
Efekty są dosyć zaskakujące, bo generalnie czuję się lepiej, a temperatura ciała popołudniu spadła średnio z 37,0 do 36,8. Nie wiem na ile jest to efekt diety, a może jest to samosugestia. . .
Jednak są dni, w których złe samopoczucie powraca, ale to może być efekt stosowania tej diety "na pół gwizdka". Nieraz skusiłem się na piwko lub dwa, albo na chipsy.

Jaki jest czas reakcji organizmu na stosowanie tej diety i na odstępstwa od niej?
Jednego dnia zjadłem 3 łyżki oliwy z oliwek (mniam) i następnego dnia czułem się do d..y.

Proszę o dalsze sugestie i rady, ponieważ chcę zgłebić ten kierunek i kontynuować dietę.

dzięki
Pozdrawiam.
krzych_op
Go

Email
« Odpowiedz #285 : 2007-10-24, 12:41:55 »

A jak dietą ma się do alkoholu? Np. piwa lub wina?
fewa
Go

Email
« Odpowiedz #286 : 2007-10-24, 21:34:07 »

Proszę o dalsze sugestie i rady, ponieważ chcę zgłebić ten kierunek i kontynuować dietę.

Na głównej stronie www masz sporo informacji. Polecam też książkę dr Kwasniewskiego.
A co do chleba to lepiej zamień go na np. frytki, placki ziemniaczane. W dziale kuchnia  znajdziesz sporo przepisów.
A co do alkocholu, to umiarkowana ilośc nikomu jeszcze nie zaszkodziła.
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #287 : 2007-11-01, 20:20:59 »

Alkohol i piwo jest be.
Może co kilka dni costam  Smile.
Ja nie jestem święta  Surprised. Lubię wódkę. Kiedyś czerwone wino było dla mnie orgomnym histaminouwalniaczem...
Osoby na diecie optymalnej nie potrzebują dużo. 40g raz na kilka dni a może i rzadziej. U mnie częściej jest opcja - rzadziej.
Alkohol jest lepszym materiałem energetycznym niż ziemiaki. Tylko nie zawieraja witaminy C  Sad.
A gorszym niż smalec...
"wina i sycery pić nie będzie" o Janie Chrzcicielu w Biblii.
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #288 : 2007-11-01, 20:32:12 »

1.przestałem słodzić herbatę i kawę (sukces Wink), nie jem owoców, ograniczam się do bułki dziennie i najwyżej dwóch kromek chleba.
Efekty są dosyć zaskakujące, bo generalnie czuję się lepiej, a temperatura ciała popołudniu spadła średnio z 37,0 do 36,8. Nie wiem na ile jest to efekt diety, a może jest to samosugestia. . .
2.Jednak są dni, w których złe samopoczucie powraca, ale to może być efekt stosowania tej diety "na pół gwizdka". Nieraz skusiłem się na piwko lub dwa, albo na chipsy.
3.Jaki jest czas reakcji organizmu na stosowanie tej diety i na odstępstwa od niej?
4.Jednego dnia zjadłem 3 łyżki oliwy z oliwek (mniam) i następnego dnia czułem się do d..y.
5.Proszę o dalsze sugestie i rady, ponieważ chcę zgłebić ten kierunek i kontynuować dietę.

1. SUPER  Smile . Efekty są po zmianie diety. Efektów oczekuję u Ciebie PO 3 dobach. Nie jest to autosugestia. A zresztą nazywaj to jak chcesz.
2. Tak. No cóż my też grzeszymy. Dążymy co prawda do doskonałości... Shocked .... Póki umieramy - grzeszymy.
3. Do 24 godzin. Po błędzie 24 godziny jest do kitu. Z rzadka obserują pacjenci reakcje do i po 24 godzinach.
4. My preferujemy boczek, smalec no i masło jako źródło energii. Mniej szkód wyrządzają w organizmie (jak obserwuję) niż oliwa z oliwek.
5. Jaja sadzone z frytkami placki ziemniaczane BEZ MĄKI.
IM WIĘCEJ WĘGLOWODANÓW W DIECIE TYM BAKTERIE MAJĄ LEPSZĄ POŻYWKĘ...
IM WIĘCEJ TŁUSZCZU W DIECIE TYM BAKTERIE MAJĄ "POD GÓRKĘ"...
Hana
Go

Email
« Odpowiedz #289 : 2007-11-02, 17:07:11 »

Alkohol i piwo jest be.
Może co kilka dni costam  Smile.
Ja nie jestem święta  Surprised. Lubię wódkę. Kiedyś czerwone wino było dla mnie orgomnym histaminouwalniaczem...
Osoby na diecie optymalnej nie potrzebują dużo. 40g raz na kilka dni a może i rzadziej. U mnie częściej jest opcja - rzadziej.Alkohol jest lepszym materiałem energetycznym niż ziemiaki. Tylko nie zawieraja witaminy C  Sad.
A gorszym niż smalec...
"wina i sycery pić nie będzie" o Janie Chrzcicielu w Biblii.

Jestem za....szczegolnie teraz--w slotne jesienne dni , dobrze jest sie od wewnatrz odkazic!/w opcji rzadziej!
sylwiazłodzi
Go

Email
« Odpowiedz #290 : 2007-11-02, 21:55:47 »

krzychop jak nie potrafisz sobie wyobrazić co możesz jeść zamiast chleba to poniżej podpowiedź. Opisałam jak zaczynałam dietę u siebie i syna. Masz tam cytaty z książki lekarki. Jak Ci oliwa nie smakuje to jej nie pij. Efektów możesz być pewien dopiero jak naprawdę przestaniesz jeść chleb. Ja nie skoczyłam od razu na głęboką wodę bo też nie wiedziałam od razu gdzie trafiłam znajdując to forum a nie przyszło mi na początku do głowy aby założyć wątek potrzebuję pomocy, co mam jeść czego nie napiszcie bo trudno mi by było oczekiwać ,że ktoś mi pomoże przez internet dlatego dużo tu czytałam czasami pytałąm i zadawałam głupie pytania a czasami mądre Smile. Zaczęłam od siebie eksperymenty a skończyłam na synu i mamie, mąż nie chce jest dalej na chlebie. Pozdrawiam Cię. Jeślli nie masz języka do samej ziemi na tłuszcz tak jak ja najpierw powoli oducz się jadać chleb. Ja przeszłam na chrupkie ale jak zaczęłam czytać o szkodkwości zbóż przy m.in bólach głowy to niedługo odstawiłam  bo miałam dość właśnie bólu który powodował nawet wymioty. Trzymam kciuki. Jeden cały dzień np. kiedy nie pracujesz na samych plackach z ziemniaków i jajek świetnie robi, nie mam siły aby to zrobić ale mama już robiła za radą lekarki i czuła się po takim dniu świetnie a nawet 2 pod rząd.
No dobra strzeszczam się. Poniżej link dotyczy innej choroby bo mojego syna ale ja też ją stosuję i żyję. Sorry za ewetalune literówki ale jutro mam imieniny i komputer stoi prawie na podłodze. Sylwia.

http://www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?act=ST;f=20;t=6882;st=0

cathrina
Go

Email
« Odpowiedz #291 : 2007-11-11, 13:00:11 »

witam od roku pojawiaja mi sie w prawym migdale ropne biale kulki, ostatnio problem sie nasilil od kilku dni czuje ze z prawej strony mam jakby wielka gule i trudno mi sie przelyka sline, prosze o pomoc bo zwariuje.znalazlam w internecie moje objawy i wyczytalam wlasnie ze to przewlekle zapalenie migallow (tonsillitis).zazywam tabletki na gardlo, plukam je, przemywam migdal woda utleniona oraz lecznicza nalewka bursztyn ze spirytusem , zazywalam tez przez 4 dni antybiotyk, biale kulki znikly ale gula w gardle jest,jeszcze raz prosze o pomoc.
wojteks
Go

Email
« Odpowiedz #292 : 2007-11-11, 13:12:07 »

Bąź za pięć minut na zbiegu ulic, tam już czekają z pomocą.  Very Happy
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #293 : 2007-11-11, 13:25:22 »

Cathrina,
jeżeli zrobisz 3 dni diety w cukrzycy (BEZ OWOCÓW) z mojej strony internetowej (w profilu, jak klikniesz >lekarka<) to za 3 dni nie bedziesz miała tych mas naskórkowo-bakteryjnych.
Prowadź kalendarz co jadłaś. Zbieranie się bakterii gdziekolwiek to nadmiary węglowodanów (i całej grupy produktów mlecznych), a niedobory tłuszczu (dlatego zalecają pić s. lniane, oliwę, rosoły, żółtka, ryby, tran). Jedz placki ziemniaczane BEZ MĄKI (3 jaja+3 ziemniaki), karczek, schab, ryby, warzywa z tłuszczem (oliwą, smalcem, majonezem) i za 3 dni wróć do nas i zdaj relację co jadłaś i czy na 4 dobę rano masz grudki. Laryngolodzy mówią że "tego sie nie da wyleczyć". Nie jest to prawda.
cathrina
Go

Email
« Odpowiedz #294 : 2007-11-11, 19:03:39 »

Cathrina,
jeżeli zrobisz 3 dni diety w cukrzycy (BEZ OWOCÓW) z mojej strony internetowej (w profilu, jak klikniesz >lekarka<) to za 3 dni nie bedziesz miała tych mas naskórkowo-bakteryjnych.
Prowadź kalendarz co jadłaś. Zbieranie się bakterii gdziekolwiek to nadmiary węglowodanów (i całej grupy produktów mlecznych), a niedobory tłuszczu (dlatego zalecają pić s. lniane, oliwę, rosoły, żółtka, ryby, tran). Jedz placki ziemniaczane BEZ MĄKI (3 jaja+3 ziemniaki), karczek, schab, ryby, warzywa z tłuszczem (oliwą, smalcem, majonezem) i za 3 dni wróć do nas i zdaj relację co jadłaś i czy na 4 dobę rano masz grudki. Laryngolodzy mówią że "tego sie nie da wyleczyć". Nie jest to prawda.

czy to znaczy ze mam cukrzyce? czy tylko taka dieta dziekuje za szybka odpowiedz!
cathrina
Go

Email
« Odpowiedz #295 : 2007-11-11, 19:33:01 »

o i zdjecie tego co mam Pani Lekarka pewnie się orientuje tylko że mam dużo mniejsze i mniej.te na tym zdjeciu mnie przerazily dlatego postanowilam się leczyć.a dietę oczywiście będe stosować!

http://en.wikipedia.org/wiki/Tonsillitis

a co dziwne  dla mnie (teraz się zorientowałam ile tak naprawdę rzeczy nie jem!) z tej diety cukrzyka to ja większości nie jem, nie przepadam za mięsem (jestem w stanie zjeść tylko kurczaka i indyka) i rybami (te jadam bardzo rzadko) pieczywo przez długi czas dla mnie nie istniało, ostatnio poprzez mojego chłopaka jem go troche więcej.,właściwie wychodzi na to że nic nie jadam  Wink a jednak jadam są to głównie owoce, sery żółte (mogę je jeść?) , jogurty,makarony pod różną postacią,  ziemniaki, czasem jakis kurczak lub indyk,pizze, frytki,ryż, z zup to rosół i pieczarkowa, pomidorowa ale z makaronem. uwielbiam słodkie rzeczy, ciasta, batoniki, czekolada,drożdżówki, ciasteczka, serniki itp.

kodar
Go

Email
« Odpowiedz #296 : 2007-11-11, 21:09:35 »

a jednak jadam są to głównie owoce, sery żółte (mogę je jeść?) , jogurty,makarony pod różną postacią,  ziemniaki, czasem jakis kurczak lub indyk,pizze, frytki,ryż, z zup to rosół i pieczarkowa, pomidorowa ale z makaronem. uwielbiam słodkie rzeczy, ciasta, batoniki, czekolada,drożdżówki, ciasteczka, serniki itp.

po co to piszesz,mysle,ze wcale nie chcesz wyleczyc sie z cukrzycy,albo nic nie rozumiesz????
sylwiazłodzi
Go

Email
« Odpowiedz #297 : 2007-11-11, 22:28:33 »

o i zdjecie tego co mam Pani Lekarka pewnie się orientuje tylko że mam dużo mniejsze i mniej.te na tym zdjeciu mnie przerazily dlatego postanowilam się leczyć.a dietę oczywiście będe stosować!

http://en.wikipedia.org/wiki/Tonsillitis

a co dziwne  dla mnie (teraz się zorientowałam ile tak naprawdę rzeczy nie jem!) z tej diety cukrzyka to ja większości nie jem, nie przepadam za mięsem (jestem w stanie zjeść tylko kurczaka i indyka) i rybami (te jadam bardzo rzadko) pieczywo przez długi czas dla mnie nie istniało, ostatnio poprzez mojego chłopaka jem go troche więcej.,właściwie wychodzi na to że nic nie jadam  Wink a jednak jadam są to głównie owoce, sery żółte (mogę je jeść?) , jogurty,makarony pod różną postacią,  ziemniaki, czasem jakis kurczak lub indyk,pizze, frytki,ryż, z zup to rosół i pieczarkowa, pomidorowa ale z makaronem. uwielbiam słodkie rzeczy, ciasta, batoniki, czekolada,drożdżówki, ciasteczka, serniki itp.

pizza, makarony to to samo co chleb tylko pod inna postacią, słodycze :głownie sam cukier  same węglowodany-jak cukier się wchłania z przełyku przelatuje do żółądka i jelita tak po prostu i stamtąd prosto do organizmu czyli cukier jak woda ale jeszcze gorzej bo samym cukrem człowiek się nie naje a w połączeniu z innymi pokarmami będącymi w jelicie robi katastrofę. Lekarka Ci podpowiada,że masz zastosować dietę jak przy chorobie :cukrzyca. Wiem,że nie rozumiesz wiele i będąc chora chcialabyś zrozumieć na już jak ja rok temu. Dlatego Cię rozumiem bo pamiętam jak ja się czułam. Ale na pewno zrozumiesz jak nie wyjdziesz z założenia ,że najprościej 3 razy dziennie tabletka i do widzenia jest nieprawdą. Pozdrawiam. Sylwia. Sorry za ewentualne literówki ale jaki mam charakter tak piszę, od razu nie patarząc na monitor starajć się aby było składnie i w miarę zrozumiale.  Very Happy

sylwiazłodzi
Go

Email
« Odpowiedz #298 : 2007-11-11, 22:29:28 »

sorry moja odpowiedż została w ramce z twoim cytatem ale doczytasz się.
cathrina
Go

Email
« Odpowiedz #299 : 2007-11-12, 11:04:48 »

sorry moja odpowiedż została w ramce z twoim cytatem ale doczytasz się.

sylwia dzieki to prawda czuje się zagubiona trochę, Ty też  miałaś zapalenie?? już na zawsze będę na takiej diecie czy to tylko oczyszczająca? co z chlebem ile go jeść?
Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 46 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.046 sekund z 18 zapytaniami.