forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 00:30:49

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669724 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Przewlekłe zapalenie migdałków
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 46 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Przewlekłe zapalenie migdałków  (Przeczytany 688235 razy)
cathrina
Go

Email
Odp: Przewlekłe zapalenie migdałków
« Odpowiedz #300 : 2007-11-12, 19:15:31 »

to znów ja Wink pierwszy dzień mojej diety piszę odrazu po 1 dni żeby w razie błedów ktoś mnie nakierował Smile
"białe kulki" od 4 dni nie pojawiają się na migdale, gulę w gardle czuje (pewnie powiekszone wezly chlonne tak mi sie wydaje) ale juz jakby ciut mniej, obudzilam sie bez guli i pojawilo sie to uczucie dopiero ok 15-16 co bylo juz sukcesem bo od kilku dni pojawialo mi sie ok poludnia i z godziny na godzine bylo coraz bardziej drazniace.wstalam dzis dosc pozno wiec sniadania nie zjadlam tylko za godzinke obiad.

na obiad zjadlam: 2 talerze rosołu w każdym mała łyżeczka makaronu żeby chociaż coś pływało oraz jajko sadzone z małym ziemniaczkiem i z cebulką i 1 ogórek kiszony, poł godziny po obiedzie wypilam herbate nie slodzona gdyz nie slodze od kilku lat.

zgłodniałam 3 godziny po obiedzie i zjadłam:sałatkę z połowy pomidora i z 1/3 czerwonej papryczki polałam ją łyżeczką oliwy. wypilam herbate

no i teraz zjadłam: jajko na twardo z 2 łyżkami majonezu oraz połowe pomidora polaną oliwą + herbata zazyje jeszcze multiwitamine bayera supradyn.

w ciagu dnia ssalam 2 tabletki na gardlo lecz homeopatyczne
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #301 : 2007-11-13, 09:17:47 »

Zaleciłam Ci dietę eliminacyjną.
By zadziałała - powyższy dzień jest nie ok. Choć i tak i tak zmniejszyłaś ilość zbóż do raz dziennie. Też dobrze. Na tym odżywianiu jednak gwarancji nie daję.
Zboża i mleczne działają jak alergen na migdałki. Nawet badzo małe ilości... Wystarczy łyżeczka mleka codziennie w kawie i ... brak wyleczenia.
A ty chcesz dalej wtrząchać jogurty i sery...
Nie masz cukrzycy. Dieta niskowęglowodanowa w laryngologii likwiduje zakażenia bakteryjne i grzybicze.
Nikt nie każe Ci jeść mięsa... Pisałam o plackach ziemniaczanych BEZ MĄKI (3 jaja+3 ziemniaki) 2 x dziennie.
Przeczytaj jeszcze link "postępowanie lecznicze w zespołach przewlekle chorej śluzowki gardła..." z mojej strony int.
I zastanów się dlaczego laryngolodzy zalecają w takich gardłach tran, siemie lniane, a metoda Pavarottiego to rosół z ... żółtkiem...
cathrina
Go

Email
« Odpowiedz #302 : 2007-11-13, 18:55:21 »

dzis zjadlam:
sniadanie:pomidor
obiad:rosol z jednym ziemniakiem, oraz kotlet z gotowana kapusta
5 godzin pozniej pol brokula
teraz na kolacje jem kotleta
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #303 : 2007-11-13, 22:45:26 »

Ok.
Ropy, białych czopów w migdałach nie ma codziennie, jak piszesz.
Uczucie przeszkody w gardle (odczuwane subiektywnie) jest codziennie?
Od ilu lat?
cathrina
Go

Email
« Odpowiedz #304 : 2007-11-14, 10:21:40 »

uczucie guli w gardle mialam  4 dni.(wczesniej takiego nie mialam), ale juz mi przechodzi wczoraj praktycznie juz nie odzczuwalne , kulki ropne pojawiają się od roku na początku raz na 2-3 miesiące teraz byly dużo częściej.schudlam przez 2 dni 1kg waże teraz 50 kg na 166 cm wzrostu, jezeli to wazne to mialam rowniez usuwana tarczyce 1/3 z powodow guzkow.
aniaz
Go

Email
« Odpowiedz #305 : 2007-11-14, 13:52:47 »

Mój dermatolog sugeruje, że od chorych migdałków nie mogę skutecznie wyleczyć trądziku. Co prawda przez niecały rok była duża poprawa po stosowaniu regularnie maści i leków, ale to wraca. Czy dieta pomoże na migdały, a tym samym na skórę?
cathrina
Go

Email
« Odpowiedz #306 : 2007-11-14, 19:29:58 »

witam!dzis jadlam:

na sniadanie: pol brokula
obiad: kotlet z kapusta gotowana
pozniej: 2 talerze kapusniaka
kolacja:rosol z jednym ziemniakiem oraz salatka papryka + pomidor + 1 lyzka oliwy
cathrina
Go

Email
« Odpowiedz #307 : 2007-11-15, 11:24:31 »

witam! dzis 4 dzien : moge powiedziec tyle ze napewno mam bardziej normalna sline a nie taka gesta, gula praktycznie znikla, i wydzieliny ropnej w postaci "kulek" nie ma od tygodnia
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #308 : 2007-11-15, 14:33:26 »

gratulacje, :Di pamietaj zaniechasz dotychczasowego odzywiania,dolegliwosci POWROCA
sylwiazłodzi
Go

Email
« Odpowiedz #309 : 2007-11-15, 22:00:29 »

sylwia dzieki to prawda czuje się zagubiona trochę, Ty też  miałaś zapalenie?? już na zawsze będę na takiej diecie czy to tylko oczyszczająca? co z chlebem ile go jeść?

Nie miałam zapalenia ale ponieważ wiem,jak czuje się człowiek na początku drogi może niektóre moje opisy coś Ci rozjaśnią w głowie w linku który podałam. Rok temu też zaczynałam nie wiedząc nic. Zlikwidowałam bóle głowy na które nie pomagały tabletki zaczyna się już druga zima a ja nie chorowałam cały rok a do tej pory miałam odkąd byłam dzieckiem 3-4 letnim anginy, gardło, katar, antybiotyki itp. To nie przypadek,że przestałam chorować dopiero teraz jak zmieniłam dietę . Trudno wyobrazić sobie życie bez pieczywa ale jest to wykonalne a jak poczytasz dokładnie w wolnej chwili to zauważysz,że co 5 dni mozna jeść pieczywo, itp produkty  i mleczne obserwując siebie i dostosuwjac jego ilość wiekszą lub mniejszą patrząc poprzez swoje samopoczucie. Opis dotyczy mojego dziecka ale ja też jestem na tej diecie. Powodzenia. Jak masz pytania napisz na mój email prywatny który jest dostępny w mojej charakterystece tu na forum. Tylko odpowiem Ci po niedzieli bo komputer idzie na wymianę dysku i otrzymam go dopiero w poniedziałek.
sylwiazłodzi
Go

Email
« Odpowiedz #310 : 2007-11-15, 22:04:40 »

lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #311 : 2007-11-17, 12:04:57 »

Catharina. Przydało by się więcej T w organizmie.
Ta tarczyca wycięta to wg nas (mnie Surprised) nadmiary W (zboża i produkty cukrogenne-wszystkie mleczne, nawmiary owoców).
Dlatego T bo ruguje z diety nadmiary W.
Gdy Ci coś nie tędy z "gulą"  zawsze wchodź w tą dietę, choć wolelibyśmy byś została w niej na stałe  Surprised.
Wytłumaczcie Aniz, że trądzik da się wyleczyć w 7 dni... bez wycinania mogdałów.
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #312 : 2007-11-17, 17:44:45 »

Mój dermatolog sugeruje, że od chorych migdałków nie mogę skutecznie wyleczyć trądziku. Co prawda przez niecały rok była duża poprawa po stosowaniu regularnie maści i leków, ale to wraca. Czy dieta pomoże na migdały, a tym samym na skórę?

aniaz.....
my tutaj staramy sie wytlumaczyc osobom z roznymi dolegliwosciami,ze one  prawie wszystkie ustepuja,gdy ograniczymy w naszym pozywieniu weglowodany,
,czyli wszystkie cukry proste,te z cukiernicy jak i te z owocow,sokow owocowych,makarony,wszystkie wypieki z maki,inne slodycze,bulki,chleby wszelkiego rodzaju powinnas ze swojej diety odrzuc, Smile
spozywaj warzywa,maslo,smietane gdy przyjdzie apetyt,bialko  jemy tylko zwierzece np.karkowka,boczek,schab,zeberka,slonina,podgardle,
jedzenie nie jest skomplikowane,ale powinnas zapoznac sie z ksiazkami J:kwasniewskiego,no i tu na Forum masz tez duzo wiadomosci,najszybciej wpisz w wyszukiwarke slowa jakie cie interesuja,a odpowiedzi pojawia sie natychmiast Smile
marzena
Go

Email
« Odpowiedz #313 : 2007-11-21, 22:39:12 »

Dzień Dobry moja córeczka ma 5 lat jest alergiczką . 15 czerwca miała wycinany trzeci migdał a dwa przycinane.Miesiąc temu trzeci migdał odrósł jej .Lekarz zaproponował nam lymphomyosot w zastrzykach żeby zmniejszyć jej migdały i nie doprowadzić do kolejnej operacji .Czy to będzie dobre leczenie
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #314 : 2007-11-22, 09:11:35 »

Będzie dobre, aczkolwiek wg Nas - niewystarczajace.
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #315 : 2007-11-22, 16:27:39 »

Dzień Dobry moja córeczka ma 5 lat jest alergiczką . 15 czerwca miała wycinany trzeci migdał a dwa przycinane.Miesiąc temu trzeci migdał odrósł jej .Lekarz zaproponował nam lymphomyosot w zastrzykach żeby zmniejszyć jej migdały i nie doprowadzić do kolejnej operacji .Czy to będzie dobre leczenie

liczylam,ze Ewa B.W. napisze duzo wiecej,ale tak skromnie skwitowala

Będzie dobre, aczkolwiek wg Nas - niewystarczajace.

Ewo,przeciez jestes lekarzem i nie mozesz czekac az ktos poprosi,
trzeba powtarzac i jeszsze raz powtarzac az do skutku Sad
sylwiazłodzi
Go

Email
« Odpowiedz #316 : 2007-11-22, 23:06:56 »

Jak córka ma 5 lat i jest alergiczką to tak jak mój syn tylko zależy na co ma alergie. Od roku odważyłam się dziecku mojemu i sobie wprowadzić dietę niskowęglowodanową. Spróbuj i ty, migdały przejdą, alergie katary,anginy itp. tak w lekkim skrócie. Smieszne brzmi ,zdaję sobie sprawę. Kontakt własnie do lekarki niekonicznie publicznie w temacie. Jak wolisz. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #317 : 2007-11-25, 23:24:00 »

Ewo,przeciez jestes lekarzem i nie mozesz czekac az ktos poprosi,
trzeba powtarzac i jeszsze raz powtarzac az do skutku Sad

Kiedy jak daję więcej niż ktoś poprosi to ZAWSZE dostaję po ... łbie  Smile.
Mam kobiecie tłumaczyć, że frytki na śniadanie zmniejszają obrzęk migdałków? Skoro my wiemy że DO likwiduje chorobyi dieta niskowęglowodanowa BEZ JOGURTÓW I TYM PODOBNYCH SERECZKÓW zmniejsza obrzek migdałków i piszą to Wszyscy na tym forum po n-kroć to na miejscu kobiety zajrzałabym co polecam dzieciom do jedzenia.
Ewa
Go

Email
« Odpowiedz #318 : 2007-11-25, 23:32:47 »

No tak. Zgadzam się. Mozna stracić cierpliwość, kiedy zadawane są pytania n-ty raz o rzeczy, o których tu  pisze się co kilka postów.
krzych_op
Go

Email
« Odpowiedz #319 : 2007-11-27, 09:00:32 »

Witam,

Od ponad miesiąca stosuje się do zaleceń DO i odczuwam poprawę w swoim samopoczuciu, ale od tygodnia mam problem z gardłem.
Przez parę dni bolało cały dzień, ale bez gorączki więc płukałem wodą z solą i brałem standardowo proszki do ssania. Normalnie przechodziło po paru dniach i już, ale tym razem jest inaczej. W ciągu dnia jest spoko i prawie nie boli, ale już wieczorem bardzo piecze, a po tylniej ścianie gardła spływa biała substancja, i taj jest do rana. rano po przebudzeniu jest najgorzej. Nieraz uda mi się wypluć to białe coś i pieczenie ustaje od razu (do czasu oczywiście). Katar mam też, ale nie duży.
Często miewam problemy z bolącym gardłem, ale tak jeszcze nie miałem. Angina to przecież nie jest, bo nie mam gorączki.
Czy to problem z zatokami?

Dodam, że biorę teraz Lymphomyosot. . .
Do lekarza nie chcę iść tylko z bolącym gardłem, bo zaaiplikuje jakieś antybiotyki.

Dzięki z góry za rady.
Pozdro.
Strony: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 46 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.036 sekund z 18 zapytaniami.